Site Rengi

DOLAR 32,5351
EURO 34,9450
ALTIN 2.439,05
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

1. İnönü Zaferinin Yıl Dönümünde Mevlit Okutuldu

15.08.2019
A+
A-

İnönü Belediye Başkanlığı tarafından 1. İnönü Zaferinin 97. Yıl dönümü dolayısı ile Çarşı Mahallesi Yeşil Camiinde tüm şehitler için Mevlit Programı düzenledi. 

Şehitler için düzenlenen mevlit programı öncesi konuşan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşu öncesi Osman Beyin Kayı Boyu Beyi seçilmesinde önemli rol oynayan İnönü İlçesi, 1. ve 2. İnönü savaşları ile yurdumuzun kurtuluşunda tarih sayfalarımızda önemli bir yere sahiptir dedi.  

Ülke tarihinde benzerine az rastlanır kahramanlıklarının yaşandığı ve adını İnönü İlçesinden alan 1. İnönü Zaferi’nin Kurutuluş Mücadelesinin önemli başarılarından olduğunu belirten Bozkurt, “İnönü Meydan Muharebeleri İsmet Paşa tarafından şuanda ziyaretçilere açık olan İnönü Karargah Müzesinden yönetilmiştir. Savaşlar sonrası İnönü İlçesinin ismi İsmet Paşa’ya soy isim olarak verilmiş ve İsmet Paşa İnönü Soyadını almıştır” dedi.

Kurtuluş mücadelesinin başladığı dönemde tarih sayfalarına altın harflerle yazılan 1. İnönü Muharebesi 6 Ocak 1921 tarihinde hazırlıklarını tamamlayan Yunan Kuvvetlerinin Eskişehir istikametine taarruza geçmeleri ile başladığını belirten Bozkurt, “9 Ocak 1921’e kadar örtme ve emniyet kuvvetleri harekâtı şeklinde geçen çatışmaların ardından, İnönü mevzilerindeki muharebeler 10 Ocak 1921’de başladı ve bir gün sonra, Yunan kuvvetlerinin savaştan önceki hatlarına çekilmeleriyle son bulmuştur” dedi.

 Biz bitti demeden hiçbir şeyin bitmeyeceği, birlik ve beraberliğin inançla bütünleştiğinde en karamsar tablolarda dahi bir milletin makûs talihinin nasıl yenildiği yerin adı İnönü’dür diyen Bozkurt “Bugün burada düzenlediğimiz Mevlit programı ile bir kez daha 1. İnönü Zaferinin 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

1. İnönü Zaferinin 97. Yıl dönümü dolayısı ile gerçekleştirilen Mevlit programı duaların okunması ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.