Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

10. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu’na ESOGÜ ev sahipliği yapacak

15.08.2019
A+
A-

2005 yılından bu yana düzenlenen 'Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu' bu yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde onuncu kez gerçekleştirilecek. Sempozyum her yıl Türkiye ya da Türklerin yaşadığı Orta Asya, Balkanlar ve Kafkasya gibi farklı coğrafyalarda düzenleniyor. Türkçe’nin evrenselleşmesine, geliştirilmesine ve bilimsel düzlemde incelenmesine katkı sağlayan köklü ve önemli organizasyonlardan biri olan sempozyuma, her yıl dünyanın birçok ülkesinden akademisyenler ve araştırmacılar katılıyor. 
2018 yılı Ekim ayının ikinci haftasında ESOGÜ’de yapılması planlanan sempozyum ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), ESOGÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTÜDAM), ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliği ile düzenlenecek. Türkçe ’ye önemli kazanımlar sağlaması hedeflenen sempozyuma Türk dünyasından yoğun katılım beklediklerini ifade eden ESOGÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ağca, sempozyumla ilgili olarak şunları söyledi: 
"Türk dili gibi büyük bir zenginliğe sahibiz. Bizler Türkçe’yi sadece 80 milyonun konuştuğu bir dil sanıyoruz ama dünyada anadili Türkçe olan 300 milyon insan var. Türkçe bir dünya dili. Biz ESOGÜ TÖMER olarak eğitim öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra, bu tip bilimsel toplantılara ev sahipliği yaparak dünyada Türkçe bilincini oluşturmaya, bu kıymetli kültürel unsurumuzu daha evrensel hale getirmeye çalışıyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.