Site Rengi

DOLAR 32,5032
EURO 34,9839
ALTIN 2.430,21
BIST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

132 Kadın 4356 Motifle Sonsuz Bağlılık’ta Buluştu |VİDEO HABER|

15.08.2019
A+
A-

Örsemaşkla Örgü Evi'nde örgü eğitmeni ve tasarım hocası Sema Doyran ve örmeye gönül veren kadınlar, motifleri birleştirip 29 Ekim'de sergilenmek üzere Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasına çalışıyorlar. Cumhuriyet'in 95.yılı anısına '132 kadın, 4356 motif sonsuz bağlılık' ismi ile 132 kadın, 4356 motifle Atatürk'ün imzasını ipe, örgüye dökecekler. Örgünün son parçasını 29 Ekim'de Behiç Erken Su Sporları Merkezi'nde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın monte edeceği imzaörgü için hummalı bir çalışma var. 

Konu ile ilgili Örgü, tasarım eğitmeni Sema Doyran şöyle konuştu:
Örgüden kazak, hırka yapıyorduk ama farklı çalışmalar da yapılabileceğini göstermek için kursiyerlerimizle böyle bir projeye başlama kararı aldık. Kadınlarımızla ekip hâlinde yapacağımız, dayanışma içinde birlikte üretmeye dayalı bir çalışma oldu. Hep birey çalışmalar yapıyoruz. Bu ekip çalışmasıyla faaliyetlerimiz farklı bir boyut kazanmış oldu. İki aylık hummalı bir çalışma ile Cumhuriyet'in 95.yılı anısına Atatürk'ün imzasını örgüye döküyoruz. Geçen yıl sergimde daha küçüğünü örmüştüm ama şimdi kursiyerlerim ve engelli kadınlarla beraber yaklaşık 100 metrekare örüyoruz. Bu proje için "132 Kadın 4356 Motif Sonsuz Bağlılık’’ ismi ile sosyal medya platformlarında da sayfa açtık. Ayrıca #atamiçin2852496trabzan etiketi ile de sosyal medyadayız.

'Örgü için illâki örgü evine gelmeye gerek yok'
Örgü için illâki örgü evine gelmeye gerek olmadığından bahseden Doyran: "Yolda, tarhana başında, salça kaynatırken bile hep örüyorlar. Büyük bir emek ve özveri ile zamanla yarışarak örüyorlar. Emeği geçen kadınlara teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın meyvesini 29 Ekim'de Behir Erken Su Sporları Merkezi'nde alacağız. İmza örgümüzün son parçasını Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç monte edecek. Kadınlarımızın ve kursiyerlerimizin eşleri, çocukları böyle bir projede oldukları için onlarla gurur duyuyorlar. Ayrıca bu projeye gönül vermiş kursiyerlerimizin de kendilerine olan güvenleri arttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.