Site Rengi

DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

15 Temmuz Eskişehir’de Binlerce Vatandaş ile Anıldı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü dolayısıyla binlerce vatandaş Vilayet Meydanı'nda toplandı.  
Tüm Türkiye'de ortak olarak düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü programları kapsamında, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda binlerce vatandaş bir araya geldi. Çocukları ile birlikte alana gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklar ile 15 Temmuz gecesini unutmadı. Etkinliğe Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, 15 Temmuz şehitleri için edilen dualar ve Kur’an tilaveti ile devam etti. Gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirdiği konuşma dinlendi. 

“Bu destanı hakkıyla yaşatmak en büyük görevlerimizden birisidir” 
Türk milletinin unutulmayacak bir destan yazdığını aktaran Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, “15 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Türk Milleti’ne, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 Hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize, demokrasimize yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bir darbe girişimi adı altında işgal girişimi oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yüce milletimiz elinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz, menfur ve kanlı girişimi akamete uğratmıştı. Ne mutlu ki milletimiz o hain darbe girişimini boşa çıkardığı gibi kıyamete kadar unutulmayacak bir de demokrasi destanı yazdı. Bu destanı hakkıyla yaşatmak, sonraki kuşaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. İşte bizler bu gece, o menfur girişimin 2'nci yılında, al yıldızlı bayraklarımızla ve her görüşten insanımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde meydanları doldurarak darbenin arkasındaki hain odaklara en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz. Yitirdiğimiz 251 şehidimize ve 2193 gazimize dualarla, en güzel cümlelerle minnetimizi ifade ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı. 

“Eskişehir için bir askeri darbeye direnmenin anlamı çok farklıdır” 
Konuşmasında toplanılan Vilayet Meydanı’nın merhum Başbakan Adnan Menderes’in 58 sene önce konuşmasını yaptığı meydan olduğuna dikkat çeken AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, ”15 Temmuz biraz önce valimizin de büyük bir isabetle zikrettiği gibi bir milletin yeniden dirilişinin destanı, tarihi, miladı olmuştur. O gece dünya tarihinde bir başka örneği olmayan bir büyük destan yazılmıştır. Eskişehir’de bu gecenin başka bir anlamı daha var. Sadece tarih olarak değil, mekan olarak da, bu gece burada biz Eskişehir olarak bir farka daha işaret ediyoruz. Bu meydan bundan 58 sene önce 26 Mayıs 1960 günü şu balkonda merhum şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in konuşma yaptığı meydandır. Ama bu meydan aynı zamanda bundan 58 sene önce 1960 tarihinde bu balkondan konuşan Başbakan Adnan Menderes’in konuşmasının, hoparlörlerin kabloları kesilerek engellendiği meydandır. Dolayısıyla Eskişehir için askeri darbelerin ve bir askeri darbeye maruz kalmanın ve bir askeri darbeye direnmenin anlamı çok farklıdır. Onun için siz bu gece, geçen sene bu gece, evvelki sene bu gece, bu meydanda toplanarak aynı zamanda şehit olan Başbakan Adnan Menderes’e, şehit bakanımız Fatih Rüştü Zorlu’ya ve şehit hemşerimiz Hasan Polatkan’a borcumuzu bir nebze geç de olsa ödemek için bugün buradayız” şeklinde konuştu. 
15 Temmuz Milli ve Beraberlik günü kapsamıyla düzenlenen program, verilen konserler ile devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.