Site Rengi

DOLAR 32,4832
EURO 34,9902
ALTIN 2.434,67
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

’19 Mayıs’ın 100. Yılı Söyleşisi’

15.08.2019
A+
A-

TGB Eskişehir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Işıkgün Akfırat'ın ve Merkez Akıl-Fikir Kulübü Bşkanı Kaan Arslan'ın katıldığı "19 Mayıs'ın 100.Yılı Söyleşisi"nde bir araya geldi.

TGB Eskişehir, söyleşi öncesi Işıkgün Akfırat'ın açılış konuşmasıyla genel üye toplantısı yaparak, yeni dönemde il başkanı değişlikliği için Emircan Fırıncı'yı oy birliğiyle TGB Eskişehir İl Başkanı seçti. Fırıncı, TGB'nin kuruluşundan beri sağ-sol demeden tüm Türk Gençliği'ni Atatürk Devrimleri çizgisinde birleştirmeyi amaçlayıp bunu başardığı için TGB'nin mücadelesini haklı bulduğunu ve liseden beri bu mücadele içerisinde yer aldığını ifade ederken, Eskişehir'deki vatansever, milliyetçi, Atatürkçü Gençliği kucaklamakta ivmeyi artırmanın ve bu çalışmaları herkesle birlikte yapmanın önemini vurguladı. Söyleşi, Kaan ARSLAN'ın "Yakın Türkiye Tarihi" sunumuyla açılırken "19 Mayıs'ın 100.Yıl'ında Türk Gençliği'ne Düşen Görev" başlığında "soru-cevap-tartışma" bölümüyle devam etti. Söyleşide, Türkiye'nin Atatürk'e yeniden sarıldığı bir döneme girildiği; emperyalistlerin, bölücülerin ve cumhuriyet düşmanlarının Kahraman Türk Ordusu başta olmak üzere, TGB'nin öncülüğünde verilen vatansever mücadeleyle yenilgiye uğratıldığı konuşuldu. Arslan, Türk Milleti'nin asla Atlantik Emperyalizmi'yle kuklası PKK'ye geçit vermeyeceğini ve Türkiye'nin bölge ülkeleriyle iyi iliişkiler geliştirerek Avrasya Devletleri'yle ittifaklar kurduğunu söyledi. ABD ve AB'nin Türkiye'ye, yaşadığımız ekonomik zorlukları ve terör sorununu fırsat bilerek acı reçeteler dayattığını, iç işlerine müdahale etmeye çalışarak 15 Temmuz 2016'da, tıpkı şu an Venezüella'da yapmaya çalıştığı gibi bir darbe girişiminde bulunup Doğu Akdeniz'de ülkemize açıktan düşmanlık gösterdiği bir süreçten geçtiğimizi belirtti. Söyleşi, ülkemizin yaşadığı bu zor süreçten bölünmeden ve zarar görmeden başarıyla çıkması için Türk Gençliği'ne büyük görevler düştüğü; TGB'nin, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde gençliğe çıkardığı sorumlulukların altına seve seve girdiğinin ve yakın gelecekte Tam Bağımsız bir Türkiye'nin kurulacağının ifadesiyle sonlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.