Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

3 Kuşaktır Hayme Ana’ya Türbedarlık Yapıyorlar

15.08.2019
A+
A-

Süleyman Şah’ın eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi Hayme Ana'ya, Mesut Sönmez ve ailesi 3 nesildir türbedarlık yapıyor. 
Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı, Çarşamba köyünde bununan Süleyman Şah’ın eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi Hayme Ana'nın türbesine 3 nesildir türbedarlık yapan Mesut Sönmez ve ailesi türbe ve çevresine evleri gibi bakıyor. Yüz yıllardır mezarın ailesi tarafından bakıldığını söyleyen Mesut Sönmez, “Türbe dönemin Osmanlı Padişahı Abdülhamithan tarafından yaptırıldı. Abdülhamit Han'nın görevlendirdiği Bursa valisi ise ninemize türbedarlık görevi vermişler" dedi.
Türbedarlıklarından dolayı yoğun bir ilgi gördüklerini söyleyen Sönmez, "Biz gelen misafirlerimize türbe hakkında bilgiler veriyoruz. Yoğun bir ilgi ile bize tarihi hakkında bilgiler veriyoruz. Çevre düzenlemesini yapıyoruz. Şu an da mevsim dolayısı ile hafta içi 100 kişi hafta sonları da 100'e yakın ziyaretçi geliyor ancak bu rakamlar yaz aylarında 2 katına çıkıyor yıllık olarak da 20 binin üzerinde vatandaş ziyaret ediyor" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.