Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

3. Ulusal EMSA Eskişehir Psikiyatri Öğrenci Kongresi ESOGÜ’de Başladı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Avrupa Tıp Öğrencileri Topluluğu Kulübü (ATÖT) tarafından düzenlenen '3. Ulusal EMSA Eskişehir Psikiyatri Öğrenci Kongresi' ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 
Kongrenin açılış oturumunda konuşan European Medical Students Association (EMSA) Eskişehir ve Kongre Başkanı Kaan Çini, kongreye 3 ülke, 41 il ve 57 üniversiteden 291 misafir katılımcının olduğunu, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nden de 250’ye yakın katılımın gerçekleştiğini kaydetti. 103 kişilik organizasyon ekibiyle iyi bir kongre geçirilmesi için hazırlık yaptıklarını belirten Çini, herkesin bilgileneceği ve keyif alacağı bir kongre olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. 
ATÖT Kulübü Sorumlu Öğretim Üyesi ESOGÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Aydın, kongreye gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin bilime duydukları bu ilginin ve bilimin ışığında yürüme kararlılıklarının çok umut ve heyecan verici olduğunu söyledi. 
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Yelken de, ATÖT üyelerinin hocalarıyla birlikte kongrenin düzenlenmesi için çok çalıştığını belirtti ve kendilerine teşekkür etti. Toplantıya katkı veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Birgül Yelken, kongrenin güzel geçeceğine ve yararlı olacağına emin olduğunu kaydetti.

ESOGÜ olarak 48 yıllık deneyime sahip olduklarını belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ise, ESOGÜ bünyesindeki 11 fakülte, 5 enstitü ve 4 meslek yüksekokulunda öğrenim gören 34 bin öğrencilerinin bulunduğunu ifade etti. Psikiyatri denilince Osmanlı’ya kadar giderek Edirne’deki şifahane ve müzikle tedaviyi ve şu anda bunlarla ilgili müzelerin açılmasını düşündüğünü belirten Prof. Dr. Ünlüoğlu, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yer olan Karacaşehir’in ESOGÜ’nün bulunduğu bölgenin hemen yanı başında yer aldığını ifade etti. 
Konuşmaların ardından ilk iki günü bilimsel oturumlar, üçüncü günü ise sosyal programdan oluşan kongrenin açılış oturumu tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.