Site Rengi

DOLAR 32,4990
EURO 34,7557
ALTIN 2.491,37
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

300 Koyun Projesi Başvuruları Başlıyor

15.08.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilere verdiği “300 koyun müjdesi” ile ilgili başvurular başlıyor. 
Konuyla ilgili duyuru yapan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kimlerin nasıl başvuru yapacağı hakkında bilgi verdi. Buluşan, '300koyun.tigem.gov.tr' web sitesinde müracaat şartları ve başvuru kriterlerinin yayınlanacağını, elektronik ortamda yetiştiricilerin ön başvurularının belgeleriyle alınacağını anlatan Süleyman Buluşan, "Ardından başvurular TİGEM tarafından değerlendirilecek. TİGEM tarafından başvuruları kabul edilen yetiştiriciler, Ziraat Bankası tarafından değerlendirilecek ve kazananlar duyurulacak. Sonrasında kredisi onaylanan yetiştiriciler ile Ziraat Bankası ve TİGEM arasında sözleşmeler imzalanacak. Hayvanların temini ve teslimi sağlanacak. Teslim edilen hayvanların il ve ilçe müdürlükleri tarafından aşılama ve küpelenmesi ücretsiz olarak yapılacak, yetiştiriciye bakım giderleri ve sigorta bedeli için avans verilecek. Doğacak dişi kuzular için TİGEM tarafından yetiştiriciye alım garantisi verilecek. Alınacak dişi kuzular, Bakanlığın diğer projelerinde değerlendirilecek” dedi.
Buluşan, kimlerin başvuru yapacağı konusunda da bilgi vererek, “300 koyun projesinden yararlanacaklarda bazı kriterler aranacak. Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretebilirliği, hayvan varlığı, cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemli), hayvan barınağına sahip olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler gözönüne alınacak” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.