Site Rengi

DOLAR 32,5478
EURO 34,8217
ALTIN 2.431,59
BIST 9.722,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

40 Yıldır Eskişehir’e Hizmet Veriyorlar

15.08.2019
A+
A-

Eldem A.Ş. ortaklarından İbrahim Eldem Eskişehir'e 40 yıldır hizmet vermenin öyküsünü anlattı.

""

Eldem A. Ş. "Eldem Dayanıklı Tüketim Malları" olarak Ali ve Nihat Eldem tarafından kuruldu. Ama Eldem ailesi o yıllarda ticarete yeni başlamıyordu. Öncesinde baba Hasan Hüseyin Eldem ve amca İbrahim Eldem bakkaliye, nakliye, Sarıcakaya’nın posta müteahhitliği ile tekel başbayiliği gibi işlerle uğraşıyorlardı. Anonim şirket olurken bu ortaklığa İbrahim Eldem de katıldı.

Bizler Eskişehirliyiz, tüm vergilerimizi Eskişehir’de ödüyoruz, tüm yatırımlarımız Eskişehir’de. Katma değeri şehrimize sağlıyoruz. Bir Eskişehir markası olarak amacımız şehrimize katkıda bulunabilmek. Bu yıl Ağustos ayında 40'ncı yaşımızı kutlayacagız. Eldem A.Ş. Eski Bağlar Mahallesi Talat Paşa Sokak’ta küçük bir mağaza olarak başladığı ticaret hayatına şu anda şehrin dört bir yanına yayılmış 18 mağazası ile hizmet veriyor. Eldem Mobilya ile de ticari faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Eldem A.Ş. Türkiye’nin büyük markaların bayiliklerini sürdürüyor. Bosch markası ile Sakarya Caddesi, Köprübaşı, İki Eylül Caddesi, Çamlıca Mahallesi, Birlik Caddesi ve Hamamyolu Caddesi’nde olmak üzere toplam 5 mağazamızda hizmet veriyoruz. Emek Mahallesi Ertaş Caddesi, Çamlıca Mahallesi Birlik Caddesi, Sakarya Caddesi ve İki Eylül Caddesi olmak üzere toplam 4 mağazada Vestel markası ile hizmet veriyoruz. Eskişehir’in ilk cadde mağaza özelliğini taşıyan Samsung satışını Sakarya Caddesi'nde Eldem Teknoloji şirketimiz adı altında yapıyoruz. Sakarya Caddesi üzerinde bir Hotpoint markası mağazamız var. Sakarya Caddesi üzerinde Simfer ankastre dünyasının bir showroomu var. Sakarya Caddesi üzerinde bir de Vodafone şubemiz var. Çağımızda bisiklet ve motor çok tercih ediliyor. Bu sebeple Atalar Caddesi'nde bisiklet, motor ve derin dondurucu satışının yapıldığı bir showroom açtık. Bu 14 mağazamıza ilave olarak Asarcılıklı Caddesi, Yunus Emre Caddesi ve Baksan Sanayi Sitesi'nde Eldem Mobilya adı altında mobilya showromumuz var. Eldem Şirketler Grubu'nda bunların yanı sıra gayrimenkul işletmeciliği var. Şehrimize çok güzel iki bina kazandırdık. Biri Eskişehir’in ilk rezidansı olan İsmet İnönü Caddesi girişindeki Eldem Rezidans, diğeri ise İki Kule.

""

 

Bizim asıl işimiz beyaz eşya. Ama fırsat buldukça böyle yatırımlar yapmaya da çalışıyoruz. Şu anda daha çok mağazalarımızın kendi mülkümüz olmasına ağırlık veriyoruz. En son Çamlıca Mahallesi Birlik Caddesi üzerinde açtığımız Hotpoint, Vestel ve Bosch 3 mağaza açtık. Bu mağazalarımızın üst katları da bir evin tüm ihtiyacını karşılayacak küçük ev aletleri, tekstil, bisiklet, motor gibi ürünlerin satışını da yapıyoruz. Bizim konseptimizde mağazalarımız ayrı ayrı ama yan yana şeklinde. Evini yenilemek isteyen ya da evlilik hazırlığı yapanlar Eldem A.Ş.’ye gelerek evini A’dan Z’ye döşeyebilirler.

40 yıl çok uzun bir ömür. O zaman doğan cocuklar şimdi 40 yaşında. 1979’dan bu yana çok güzel bir müşteri portföyümüz var. Önce, ürün sattığımız kişilerin çocuklarını evlendirdik. Şimdi onların da çocuklarını evlendiriyoruz. Şu anda 3'üncü nesile hizmet vermekteyiz. Bu bizim için çok büyük bir ömür. İnşallah bu yıl 40. yıl aktivitelerimiz içinde böyle nesilden nesile alışveriş yapan müşterilerimizi belirleyerek onlarla bir araya geleceğiz, hediyeler vereceğiz. Eldem A.Ş. mutluluğunuzu yenilerken fiyat skalası da tüketici lehine olan rekabetçi fiyatlardır. 40. yılımıza özel daha çok sosyal etkinlikler yapacağız. Sosyal aktivitelerin olacağı dolu dolu bir yıl geçirmeyi planladık. 40. yıla özel kampanyalarımız da 2018 Şubat ayı itibariyle başladı. Bundan sonra da belli zamanlarda çeşitli kampanyalarımız olacaktır. Türkiye’de özellikle de küçük ev aletlerinde birçok marka çıktı. Yaygın servis ağı olmayan, güvenmediğimiz bir ürünü satmıyoruz. Biz kendi evimizde kullanmayacağımız hiçbir ürünü mağazalarımızda satmıyoruz. 40 yıldır 3 kuşağa hizmet vermemizi de bu güvene borçluyuz. Sattığımız ürünlerin arkasında duruyor ve satış sonrasında da hizmetimize devam ediyoruz. Eskişehir’de gelişmekte olan yerlerde şubeler açmayı hedefliyoruz. Bunun ilkini Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde yaptık.

 

Kişilerin çarşı merkezine inmeden Eldem A.Ş.’nin içinde tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını amaçlıyoruz. Bir de bir mahalleye, bir caddeye Eldem A.Ş. açıldığında o bölge cazibe merkezi haline geliyor. Yanımıza gerek meslektaşlarımız tarafında gerekse gıda işkolunda mağazalar açılıyor. Emek Mahallesi'nden sonra Çamlıca Mahallesinde en son olarakta Esentepe Mahallesinde de mağazamızı açtık. Böylelikle gelişmekte olan bütün mahallelerde Eldem olarak halkımızın yanındayız. “Eldem A.Ş. her yerde yanı başınızda” diyoruz. Şehrimizde ulaşım sorunu var. Örneğin kişi bir buzdolabı alıyor ama sonra onun her ay taksitlerini ödemesi gerekiyor. Bu sebeple müşteri bizim ayağımıza gelmeden biz onların ayağına gidip mahallelerinde mağaza açıyoruz. Mahallelerine komşu olarak gidiyoruz. Mahallede bir mağaza olmak, mahalle esnafı olmak ilişkileri de daha farklı kılıyor. Cenazelerine, düğünlerine katılıyor, eski esnaflık ilişlileri sürdürmemizi sağlıyor. Müşterilerimizle komşu oluyoruz."

40 yıldır hizmet vermenin dışında gazoz kolleksiyonlarınında büyük ilgi çektiğinden bahseden İbrahim Eldem, gazoz kolleksiyonuyla ilgili şöyle konuştu:

"Gittiğim yerlerin doğal yiyecek ve içeceklerini tatmaya çok özen gösteririm. Yaklaşık 5 yıl önce bir Karadeniz gezisinde bir içecek gördüm, adı mavi yemiş meyve suyu idi. Rize’de çıkan bir meyve suyuydu. Başka bir yerde daha orasının yerel gazozunu gördüm. Her şehrin böyle gazozları olduğunu öğrendim. Sonra bunları alıp sergilemeye başladım. Eş dost da bunları görünce gittikleri yerlerden bana o şehirlerin gazozlarını getiriyorlar. Ben de her gittiğim yerde mutlaka yerel gazoz var mı diye bakıyorum. Şu anda 70’e yakın yerel gazozumuz koleksiyonumuzda yer alıyor.

 

""

Gazoz koleksiyonu gibi bir de metal para koleksiyonumuz var. 1980 ile 2000 yılları arasında Merkez Bankası'ndan çıkan metal paraların koleksiyonuna sahibiz. Her gittiğim ülkeden de yanımda yine metal para getiriyorum. Ya da giden kişilerden istiyorum, getiriyorlar. Aynı zamanda sosyal sorumluluklarımızı da ihmal etmiyoruz. Eskişehir Sarıcakayalılar Derneği ve Köyleri Başkanlığı görevime devam ediyorum. Kızılay ve Yeşiay üyesiyim. Hayvan sevgisi benim olmazsa olmazımdır" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.