Site Rengi

DOLAR 32,3294
EURO 35,1232
ALTIN 2.302,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

50 Yıl Sonra İlk Defa Buluştular

15.08.2019
A+
A-

Uzun yıllar önce siyah önlüklerle aynı okula giden sınıf arkadaşları yarım asır sonra eğitim gördükleri sınıfta buluştular.  
Malhatun İlkokulu 5/A sınıfı öğrencileri 50 yıl sonra ilk defa bir araya geldiler. Ayşen Balcı Geldişen’in düzenlediği etkinliğe eski sınıf arkadaşları katıldı. Eski okullarının önünde buluşup hasret gideren okul arkadaşları, okullarını ziyaret ederek eğitim gördükleri sınıfları tek tek dolaşıp anılarını tazelediler. Ardından mezunların öğrencilikleri sırasında ikamet ettikleri okul civarındaki evler ziyaret edildi. Sit alanı olarak ilan edilen Odunpazarı’nın dokusunun bozulmaması ve evlerin eski hallerinin korunması, mezunların anılarını daha değerli ve anlamlı hale getirdi. 

"50 yıl öncesinin siyah önlük, beyaz yakalı minik öğrencileriyken bugün çoğumuz torun sahibiyiz" 
Grup adına konuşan Ayşen Balcı Geldişen, "Tanışıklığımız 50 yılın üstündedir. Pek çoğumuzun aynı mahalle, aynı sokak, hatta kapı komşusu olduğunu göz önünde bulundurursak bu birliktelik bizden önceki nesilleri de kapsar. İlkokul arkadaşlığının çok naif duygular barındıran, çok özel ve çok değerli olduğunun farkındayız. Tüm arkadaşlarımın da benimle aynı duyguyu paylaştığından eminim. Mezuniyetimiz sonrası; okullar, iş hayatı, kariyer, evlilik, çoluk-çocuk koşuşturmaları içinde çok uzun yıllar birbirimizden koptuk. Çok yakın zamanda sosyal medya sayesinde de birbirimizi bulduk. Sınıf listemizin 3’te 2’sine ulaşmış durumdayız şu an. Birbirimizi çok özlediğimizi fark ederek epey kısa bir sürede organize olup bu ilk buluşmayı gerçekleştirdik. Programları uymadığı için gelemeyen arkadaşlarımızın da çok üzüldüğünü hissediyoruz. Bu arada hayattan düşen, aramızdan eksilen arkadaşlarımız da olmuş. Üzülüyoruz ve özlüyoruz ama yapacak bir şey yok. Hayatın gerçeği. Sevgi ve rahmetle anıyoruz hem değerli hocalarımızı, hem de aramızdan erken ayrılan sevgili arkadaşlarımızı. 50 yıl öncesinin siyah önlük, beyaz yakalı minik öğrencileriyken, bugün çoğumuz torun sahibiyiz" diye konuştu. 
Etkinlik eski mezunların hep birlikte akşam yemeği yemesinin ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.