Site Rengi

DOLAR 32,5128
EURO 34,7988
ALTIN 2.427,11
BIST 9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

57 Kişinin Yargılandığı Davada Sona Gelindi

15.08.2019
A+
A-

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Eskişehir’deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı teşkilatlanmasında yer aldıkları gerekçesiyle 10’u tutuklu 1'i firari toplam 58 sanığın yargılanması karara bağlanıyor. 
Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, 10'u tutuklu 57 sanık ile avukatları hazır bulundu. Mahkemede tanık olarak dinlenen Ahmet T., “Normalde sohbet toplantılarında diğer toplantının günü saati belirlenirdi. Fakat bir değişiklik olduğu takdirde ankesörlü telefonlardan arayıp değişiklikleri bildirirlerdi. Ben 6 ay boyunca bu evdeki toplantılara gittim. Ş.K. ve başka bir dosyadan şuan hükümlü olan E.A. bizimle ilgileniyordu. Bize askerlerle alakalı sorular soruluyordu. Örneğin 'alkol kullanıyor mu?', 'ahlaksız bir yaşam tarzı var mı?' gibi sorular yöneltiliyordu. Zaten ellerinde askerlerin isim listesi vardı" diye belirtti. 
Sanık sayısı sebebiyle sonuçlanmayan davanın duruşmasına yarın devam edilecek. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.