Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

7 farklı ilden 150 KYK’lı öğrenci Bilecik’te buluştu

15.08.2019
A+
A-

Bilecik’te düzenlenen "Tarih ve Medeniyet Kampı"na Türkiye’nin çeşitli illerinde Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan 150 öğrenci katıldı.
Tematik Kış Kampları kapsamında Bilecik’e Ardahan, Bartın, Bayburt, Kars, Kırşehir, Ordu ve Şırnak illerinden KYK’da barınan toplam 150 öğrenci katıldı. Açılış töreni Bilecik KYK Ertuğrulgazi Erkek Yurdu’da yapılırken törene KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Bilecik KYK İl Müdürü İsmail Şen, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, kurum, KYK Bilecik öğrenci yurdu müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere seslenen KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Türkiye’de 764 KYK yurdunda kalan 650 bin öğrenciden bin 800’ünün bu tür eğitim faaliyetlerine katıldığını belirtti. Özgül, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen KYK Geleneksel Tematik Kış Kampları kapsamında ’Tarih ve Medeniyet’ kampının Bilecik ayağı 15 Ocak günü başladı ve 19 Ocak günü sona erecek. Tematik Kış Kampına Ardahan, Bartın, Bayburt, Kars, Kırşehir, Ordu ve Şırnak illerinden Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında barınan toplam 150 öğrenci Bilecik’te buluştu. 5 gün süreyle Bilecik Ertuğrulgazi Öğrenci Yurdumuzda yapılacak kampta bir dizi programa ve etkinliğe yer verilecektir. Alanında uzman 11 konuşmacının katılacağı kampta öğrencilere yönelik konferanslar, şiir dinletisi, sinema gösterimi, tematik gezi, bilgi yarışması ve serbest zaman etkinliklerine yer verilecektir. Ülkenin değişik yerlerinden gelen öğrenciler unutamayacakları bir zaman dilimini yaşama fırsatı bulacaklardır" dedi.
Tarih ve Medeniyet Kampı süresince Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Zekeriya Yıldız, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Dr. Süleyman Gündüz, Halit Bekiroğlu, Mehmet Güney, Kasım Alper Özdemir, Cansu Canan Özgen gibi çok değerli ve tanınmış konuklar öğrencilerle bir araya geleceklerdir.
Öte yandan KYK tanıtım filminin ardından Prof. Dr. Mim Kemal Öke öğrencilerle söyleşi yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.