Site Rengi

DOLAR 32,5996
EURO 34,7963
ALTIN 2.506,02
BIST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

81 İl İçin En Az Lise Mezunu 3860 Kişi Alım İlanı

15.08.2019
A+
A-

11.000 TL rekor ücret yönlendirmesiyle başarıya ulaşan program, bu dönemde en az lise mezunu ve 81 il için başvurusunu açtı. 2. dönem başvurusu 15 Ocak 2019 olarak açıklandı.

Devletin çeşitli kademelerine yerleştirilmek üzere personel 3860 personel alımı yapılacak. 812 belge no'lu 14.12.2015 tarihinde yetkilendirilmiş olan özel istihdam ofisinin yaptığı program, 11.dönemi ile başladı. Yönlendirme, iş veren ve iş arayanı buluşturma niteliği taşımaktadır. Yönlendirme yapılan kurumların isteği ilgili uzmanlık alanında yetiştirilmek üzere başvuru beklemektedir. 4904 sayılı kanun gereği iş arayandan ücret alınamaz, program gereği yönlendirmede herhangi bir limit bulunmamaktadır.

Bu program nedir ve programdan kimler yararlanabilir?
81 ilde 3860 üzerinde firma yönlendirilme beklemektedir. Bütün yönelndirmelerin ortak amacı ise kendi elemanını yetiştirme ve iş öğretmeye yönelik desteklerdir. Yönlendirme yapılan kurumların biri yada birkaçından aldıkları maaş ve sigorta destekleri ile bu konudaki istihdam sıkıntısının çözülmesi hedeflenmektedir. Programı yapan kuruluşun bir diğer faaliyet alanı ise uzman yetiştirmektir. Bir alanda yetiştirilipte yönelndirilmekte isterseniz bu seçenek ile başvuru yapıp,yetiştirilmeyide talep edebilirsiniz. Yetiştirme programına zorunlu katılım,garanti yada herangi kesinleştirici bir bağlam kesinlikle yoktur. Şart olmadığı gibi direk yönlendirilme de isteyebilirsiniz. Kuruluş ayrıca yetiştirdikleri uzmanları yönlendirmektedirler. Uzman yetiştirmesinin amacı, fimaların kullandıkları programların ve kullandıkları mevzuatı gösterip, onları yönlenebileceği kurumun uzmanlığını rahatça yapabileceği bir donanıma getirmektir.
 
Yönlendirilen Adayların Taşıması gereken şartlar nedir ?
Programdan uzman olarak yetiştirilip daha sonra yönlendirilmek istenen adaylar için en az lise mezunu olunması yeterlidir. Yönlendirme programı, İnsan Kaynakları Uzmanı, Eleman, Koordinatör, İşe alım uzmanı, Bordrolama Uzmanı olarak yapılmaktadır. Ülkemizde hemen hemen her şirketin İnsan Kaynakları departmanı bulunmaktadır. Şirketler, verdiği önemli kararlarda adım atarken İnsan Kaynakları departmanına ihtiyaç duymaktadırlar. Günümüzde insan kaynakları bir şirketin işe alımlarda, çalışma saatlerinden personellerin sorunlarına kadar her şeyin  idari olarak yönetildiği bölümdür. Yani kısacası İnsan kaynakları,işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır.

Yönlendirme sonucu alınan rekor ücret 11.000 TL

Programın amacı yetişmiş yada yetiştirilecek adayları işe yönlendirmektir.Kurumlar artık diploması olan adayları değil, kendi iş yerinde yetiştirdiği ve alanında uzmanlaşmış adayları istihdam etmek istemektedirler. Bunu da kendi sektöründeki uzmanların bizzat yetiştirdiği bir aday havuzundan almak istemektedirler. Bu program da tam bunu yapmaktadır. Ve başarıya ulaşmış adayları %100 yönlendirmesini yapmaktadır.Program da yetişen ve bu alanda büyük başarıya imza atılan rekor maaş ücreti 11.000 TL’dir. Aday, programda ve yetişmiş görüşmeler de eksiklerini gidermiş ve bunun üzerine yönlendirmesi yapılarak işe başlamıştır. Yönlendirme İŞKUR ‘dan değil yetkilendirdiği özel istihdam ofis tarafından yapılmaktadır.
 
İş Yönlendirmesi ?
Program 81 ili kapsamaktadır.Kontenjan firma ve yönlendirilecek kurumların şehire göre ve yetiştirme programının kontenjanına göre belirlenmektedir. Program ve 4904 sayılı kanun gereği iş yönlendirme süreçlerinin hiçbir döneminde ÜCRET ALINMASI YASAKTIR. Fakat Program da uzman olarak yetiştirilmek isteyebilirsiniz. Yetiştirilmek üzere yapılan başvurular programın dışında  olup , müracaatınızı ayrı olarak değerlendirilmektedir.
Yönlendirme Programı ,kurumun başvurulardaki uygun adayları için geçerlidir. Yetki, yetiştirildiği uzman adayları  için geçerlidir .

Uzman Yetiştirme Programı
Program kurumun diğer yetki alanı olan uzman yetiştirme alanıdır.Milli Eğitim Bakanlığı ilgili ilçe milli eğitime bağlı olup ,uzaktan eğitim yolu ile 81 ilde yetiştirmeye yöneliktir.Yetiştirme Programı resmi ücret ilamında 4500 TL olmasına rağmen 5. Dönem de bu uygulama evrak başvurularının olması halinde 594 TL olarak belirlenmiştir. Programın amacı ,tamamen uygulamaya yönelik aday yetiştirip , uzman açığı olan kurumlar ile buluşturmaktır.

 
Not 1: Haberde belirtilen İnsan Kaynakları alanında yapılacak olan yetiştirme ücretli olup kursiyerin evraklarının kabul edilmesi halinde ödeyeceği tutardır. İstihdam ve yönlendirme aşamasında herhangi bir ücret alınmayacaktır.
4904 sayılı kanun gereği kursiyerlerden iş yönlendirme ve yerleştirme süreçlerinde ücret alınması yasaktır.
4904 sayılı kanunun 19. Madde gereğince iş arayanlardan menfaat temin edilmemektedir.
 Not 2: Yetiştirilmek üzere alınan program ile yönlendirme yapılan program birbirinden bağımsızdır. Yetiştirme Programı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunduğu  İlçe milli eğitim denetiminde ve onayında özel eğitim kurumu tarafından uzaktan eğitim olarak verilecektir.
iş yönlendirmeleri ise  yetkilendirilmiş olan Özel İstihdam Bürosu tarafından yapılacaktır.
Not 3 : Alım Programı  özel istihdam ofisi tarafından yapılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.