Site Rengi

DOLAR 32,5182
EURO 34,7941
ALTIN 2.430,88
BIST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

9. Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Uluslararası Sanat Çalışayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. 
Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çalıştayın bu yılki onur konuğu Devrim Erbil ile 7 ülkeden 24 sanatçı katıldı. 
Açılış töreninde ilk konuşmayı Uluslararası Sanat Çalıştayı danışmanı Numan Arslan yaptı. Arslan, “Halkımızla, öğrencimizi sanatla buluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi ile 2010 yılında başlattığımız Ulusal Sanat Çalıştayı’nın başarısı, yerli ve yabancı sanatçıların ilgisi nedeniyle 2017 yılından itibaren uluslararası olarak devam etmektedir. Başarıyla devam eden Sanat Çalıştayı halkımız tarafından sevilerek diğer illerde ve yurtdışında yapılmaya, yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu harekette ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir diğer gururumuz Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin kültür ve sanata desteğini, sanatı bütün dallarında sürdürmesidir. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’ın ve belediye çalışanlarının sanata destek ve katkıları için teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi, siz sanatçıların katkısı ile sanat koleksiyonu açısından Türkiye’nin en zengin belediyesi durumuna gelmiştir. Tepebaşı Belediyesi 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı, siz değerli sanatçılarımızla başarı ile gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum” diye konuştu. 
Törende daha sonra konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise sanatın özünde düşünce özgürlüğünün olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 9.’sunun açılışında burada buluştuk. Bir sanat etkinliğini defalarca yapabilmek güç. Ülkenin bu şartlarında yapabilmek zor oluyor ama biz ısrarla devam edeceğiz. Özellikle geçen yıl kazandığımız uluslararası kimliğimiz bize ayrı bir güç verdi. Değerli onur konuğumuz Devrim Erbil, birinci çalıştayda da yanımızdaydı. Hatta o zamanki söylediği bir söz hala kulaklarımda; sanatın özünde düşünce özgürlüğünün var olması çok önemli. Gerçekten de sanatın bakış açısında, ülkede birçok şeyi düzeltebilecek bir yapı var” diye konuştu.

“7 ülkeden 24 sanatçı” 
Çalıştaya ülkemizin yanı sıra 7 farklı ülkeden 24 sanatçı katıldı. Almanya, Bulgaristan, Fransa, İtalya, Japonya ve Ukrayna'dan gelen sanatçıların çalışmalarını Sanat Merkezinde sürdüreceği 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı, 20 Nisan saat 18.00’de, Tepebaşı Belediyesi Merkez Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek kapanış töreni ve sergi ile sona erecek. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.