Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

AB’nin En Büyük Destek Programı ESO’da Açıklandı

15.08.2019
A+
A-

Avrupa Birliği’nin 80 milyar avroluk araştırma ve inovasyon programı “Ufuk 2020” ve KOBİ’ler için hayata geçirilen EUREKA programı,  Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) tanıtıldı. Eskişehir'li sanayicilerin yakından ilgilendiği programda destekler hakkında detaylı bilgi verildi. Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca, Eskişehir’in proje potansiyeli yüksek olduğunu ancak bunun daha da geliştirilmesi gerektiği ifade etti. Yapay zekâ ve diğer sistemlerle dünyanın yeni bir çağa girdiğini üstünde duran Ağca, ülke olarak bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Uçmak zorundayız

ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise yaptığı değerlendirme konuşmasında dünya ile yarışacaksak bundan sonra yeni AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla koşmak değil ülkenin uçması gerektiğini çarpıcı örneklerle ortaya koydu. İhracatı arttırmak için birçok çalışma yapıldığını, bunun için iyileştirmelere gidildiğini, otomasyon konusunda ilerleme kaydedildiğine vurgu yapan Özaydemir, “Yenilikçilik düşüncesinin temel biliminde ar-ge karşımıza çıkıyor. Kısmı iyileştirmelerle bunun olmayacağını biz de AB’de bunun farkına vardı. Bu saatten sonra AR-GE’siz ilerleme çok zor olacaktır. Ülkemizde bundan payını almalı” dedi. Türkiye’ni özellikle yenilikçilik ve Ar-Ge konusunda büyük bir fırsat sağlandığını dile getiren Özaydemir, “Ülkemizde bu konularda hiçbir döneminde bu kadar kesenin ağızı açılmamıştı. Lütfen proje yazmaya, projeler için gereken o kâğıtları doldurmaya gayret edin. Bu işlerin peşini bırakmayın. Bizler de sizlere yardımcı olmak için buradayız” diye konuştu.

Eskişehir örnek

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise yaptığı konuşmada, kurum olarak sanayicilere verdikleri destekler hakkında bilgi verdi. 

Eskişehir’in yaptığı çalışmalar ve özellikle ileri teknoloji ürünler konusunda örnek bir kent olduğuna değinen Gerim, “Birlikte hareket edersek ülkemiz kazanacaktır. Ülkemiz sanayisini geliştirecek fonları iyi değerlendirmek zorundayız” dedi. Yapılan açılış konuşmalarından sonra EUROKA-EUROSTARS Ulusal Proje Koordinatörü Emre Yurttagül ve  Yardımcısı Tarık Şahin destekler hakkına bilgi verdi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve TÜBİTAK tarafından, Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası, Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin katkılarıyla yapılan toplantıya çok sayıda sanayicinin yanı sıra ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, Günyüzü Kaymakamı Aydın Göçer, Çifteler Kaymakam V. Burak Keser, Mihalıççık Kaymakam V. Emre Oğuztürk, Beylikova Kaymakam V. Ahmet Kavanoz, Han Kaymakam V. Alay Yazıcı, Mihalgazi Kaymakam V. Fatih Uzun ile ESO ve EOSB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.