Site Rengi

DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Açık Kapı; Devletin Millete Açılan Kapısı

15.08.2019
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın vatandaş odaklı hizmetlerinden bir olan “Açık Kapı” projesi Eskişehir’de hizmet veriyor.

""

Projenin ilk etapta pilot olarak belirlenen illerde uygulamaya geçtiği bildirildi. “Bu pilot illerden birisi de Eskişehir. Valiliğin girişinde “Açık Kapı” birimi oluşturularak devletin halka gülen yüzünü temsil ediyor. Burada görev alan personel tamamıyla gönüllülük esasına dayalı olarak görevlendirilmiş ve uzman kişilerden oluşuyor. Şu an burada 5 kişi görev almış bulunuyor, tüm kurumlardan da temsilciler atanarak halkın her anlamada taleplerine cevap vermeye çalışılıyor. Bu projede Eskişehir pilot illerden biri olarak hizmet veriyor.

""

“Açık Kapı” projesi ile vatandaşın taleplerini, beklentilerini, şikayetlerini dinleyen, bunları kayıt altına alan, analiz eden ve buradan kendisine bir plan ve sonuç çıkaran yeni bir anlayışı ortaya koymaya çalıştıklarını aktaran yetkililer “Kurumlarımız, “Açık Kapı” dan gelecek talepleri en iyi şekilde araştıracak. Bizim amacımız vatandaşlarımızın sorunlarına birinci elden süratle çözüm bulmak olacaktır. Kurum müdürlerimiz bu konuda çok hassas davranıyorlar. Alanında uzman olan arkadaşlarla bu projeyi başarıyla yürüteceğimize canı gönülden inanıyoruz.” şeklinde konuştular.

AÇIK KAPI Olarak verilen hizmetleri şöyle anlattılar: Valiliğe gelen yaşlılara, engellilere ve şehit ailelerine valilik içinde ve dışında eşlik ederek yol gösterici olduk.

""

Afrindeki Mehmetçikler için hazırlamış oldukları hediyeleri, valiliğimiz kanalıyla önce Kilis valiliğine ardından da Mehmetçiklerimize ulaştırılmasında koordinasyon sağladık.

Sosyal yardım başvurularında nakit, gıda, sağlık, kömür ve giyim yardımlarının sahiplerine ulaşmasında koordinasyon sağlarken, işlemlerin de takipçisi olduk.

En çokta kimsesiz hissettiklerinde yanlarındaydık. Bir kardeşimizin başvurusu İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirildi. Tehdit, Suç adıyla işlemler başlatılıp 6284 sayılı kanuna istinaden 180 günlük tedbir kararı alınması sağlandı.

Bir vatandaşımız sistem üzerinden başvuru yapmış, Eğriöz mahallesindeki otobüs durakları ile ilgili talepte bulunmuştu; teknik inceleme sonucunda kapalı durak montajı yapılma kararı almıştır.

Yine bize sistem üzerinden başvuru yapmış, Eskişehir Zübeyde hanım bahçesinde bisiklet parkı ve yolu olmadığını ve yapılmasını talep etmişti; İl sağlık müdürlüğümüze yönlendirdik ve yapılmasını sağladık.

Yine bir vatandaşımızın uzun süredir yürüyemeyen ve dışarıya çıkamayan komşusu için tekerlekli sandalye talebi vardı, başvurusunu aldık ve Kızılay şubemize yönlendirdik. Tekerlekli sandalyeyi tedarik edip vatandaşımıza ilettik.

Açık kapı birimimize gelen küçük misafirlerimizi valiliğimizin temin ettiği hediyelerle mutlu ettik.

BAŞVURU KATEGORİLERİ:

Valilik Hizmetleri, Emniyet Ve Güvenlik Hizmetleri, Yerel Yönetimler, Yardımlar Ve Sosyal Hizmetler, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik, Çevre Şehircilik, Din Hizmetleri, Eğitim, Ekonomi Ve Sanayi, Enerji, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık, Tapu Kadastro, Kültür Ve Turizm, Orman Su İşleri, Sağlık, Gençlik Ve Spor, Diğer…

Güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla bire bir sıcak bir iletişim kurulması, içişleri bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini amaçlamış, aynı zamanda ziyaret eden dezavantajlı kişilere mihmandarlık hizmeti verilmektedir. Kronikleşmiş sorunlara çözüm üretebiliyor oldukları için halktan yoğun ilgi görüyorlar.

Açık Kapı Biriminde görev alan gönüllüler, halkı çay içmeye bekliyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.