Site Rengi

DOLAR 32,3294
EURO 35,1232
ALTIN 2.302,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Açıköğretim’den Milyonları İlgilendiren Uygulama 

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesinde ilk kez uygulanan 'Yaz okulu' uygulamasının öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağını kaydetti. 
Uzaktan ve açık eğitim modelinde Türkiye’nin öncü kurumu Anadolu Üniversitesi, sağladığı olanaklarla yüz binlerce öğrencisine büyük kolaylık sağlıyor. Pek çok alanda örnek olan Açıköğretim Sisteminde bir ilke daha imza atıldı. Anadolu Üniversitesi, 2018-2019 öğretim yılı yaz döneminde Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için yaz okulu açma kararı aldı. Bu dönem itibariyle uygulanacak sistem ile yaz okulunun öğrencilere öğrenimlerini belirlenen süreden önce tamamlama fırsatı vermesinin yanı sıra bütünleme sınavı taleplerinin de karşılanması bekleniyor. Toplamda 11 hafta sürecek eğitimin kayıtları 24 Haziran Pazartesi günü başlarken 28 Haziran Cuma günü bitecek. Yaz okulu ayrıca bahar dönemi sonunda yapılan 3 Ders Sınavına katılamayan öğrenciler için de bir şans olacak. Öte yandan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler yaz okuluna başvurabilecek. 

“Biz bunu örgünün ardından ilk kez Açıköğretim Sistemine uyguluyoruz” 
Süreci İHA muhabirine değerlendiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, birikmiş dersleri olan öğrenciler için bir çözüm yolu aradıklarını ifade ederek, “Anadolu Üniversitesi olarak öncelikle Açıköğretim Sistemindeki öğrencilerin taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. 1 milyon 110 bin aktif öğrenci, toplamda ise 2.5 milyonu geçen öğrenci sayımız var. Öğrencilerimizin talepleri oluyor. Taleplerin en önemlisi de bir dönem içerisinde geçemedikleri derslerin '3 ders' gibi bir bütünleme niteliğinde olan bir sınavla geçilmesi. Fakat burada birikmiş dersleri olan öğrencilerimiz de var. Biz de bunlar için bir çözüm yolu arıyoruz. Geçtiğimiz bu süreç içerisinden de yaz okulunun uygun olacağına karar verdik. Yaz okulu örgün öğretimlerde uygulanmakta olan bir sistem. Biz bunu ilk kez Açıköğretim Sistemine uyguluyoruz. Bunu önemli kılan husus da Açıköğretim Sisteminde dönem içerisinde çalışan ve yoğunluk sebebiyle ders başarısını istediği gibi sağlayamayan öğrencilerin yaz okulunda daha aktif olarak çalışarak bu dersleri geçebilme imkânı getiriyor. Boşluk bırakıp yaz okulundan geçsinler değil de dönem içerisinde fırsat bulamadıkları veya fırsat bulup da tamamen yoğunlaşamadıkları dersleri yaz okulunda yoğunlaşarak yapsın istiyoruz. Burada bizi en güçlü kılan hususlardan bir tanesi dijitalleşme sürecindeki ders materyallerinin almış olduğu yol. Bu nedenle öğrencilerimize sunacağımız materyaller, videolar derslere ilişkin takip edeceği hususlar onlara yardımcı olacaktır. Zaten sistemin teknik boyutları da yönetmelikle belirleniyor. Yönetmelik çerçevesinde gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.