Site Rengi

DOLAR 32,3654
EURO 34,9610
ALTIN 2.325,42
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Adnan Menderes Anaokulu Mehmetçik Vakfı Yararına Sergi Düzenledi

15.08.2019
A+
A-

Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas dönemde Mehmetçiğe destek olmak için Adnan Menderes Anaokulu velileri ile birlikte sergi düzenledi. Çeşitli bez bebeklerin sergilendiği sergide duygusal bir atmosfer yaşandı. Sergiye katılım bir hayli yoğun olurken, İl Milli eğitim Müdür yardımcısı Özden AKKAYA, İlçe Milli eğitim Müdürü Bülent ÜZMEZ, Memur-Sen İl başkanı Muammer KARAMAN’ın da katılımlarıyla sergi açılışı yapıldı.

Sergi açılışında İl Milli eğitim müdür yardımcısı Özden Akkaya da konuşma yaparken, sergiyi düzenlemede öncülük eden Adnan Menderes Anaokulu müdürü Senem TÜFEKÇİ konuşmasında: “bugün burada, yaşamın içinde Bez Bebekler isimli proje sergimizin açılışını gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Tohumları Hırvatistan da, iki komşu ülke Rusya ve Yunanistan tarafından atılan “uluslararası oyuncak projesi” Okul öncesi eğitim derneğinin söz konusu toplantılar sırasında bu proje kapsamında yapılan çalışmaları inceleyip beğenmesi ve bize bir ortaklık teklifi getirmesi sonucunda ortaya çıktı.

Oyun ve oyuncak kavramının başlangıcı insanlık tarihi kadar eskilere dayanmaktadır. Önceleri doğal malzemelerden yapılan oyuncaklar teknolojinin gelişimine bağlı olarak farklı maddelerden üretilmiştir. En eski oyuncaklar arasında yer alan Bez bebekler ise Anadolu da annelerin elinin altında bulunan malzemelerden yaptığı ve kendi yöresinin kültürünü yansıttığı oyuncaklardır. Kısa adı OMEP olan Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin Türkiye ve Rusya temsilciliklerinin ortaklaşa yürütmek istedikleri uluslararası oyuncak projesi, Adnan Menderes Anaokulu olarak bizlere sunulduğunda, kendi kültürümüze özgü oyuncak seçimini “Bez Bebek” olarak belirledik. Çünkü çok eski zamanlardan beri Türk kültürünü yansıtan bez bebekleri hem kendi öğrencilerimize tanıtmak hem de bu kültürel zenginliğimizi Rusya’da ki Okul öncesi dönem çocukları ile paylaşmayı hedefledik.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın arkasından kurdela kesildi. Davetlilere ikramlar yapıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.