Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Afişi Gören Kahvehâneye Akın Etti

15.08.2019
A+
A-

Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki işletmecisinin bir günlük kazancını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na bağışlayacağını duyurması üzerine, çok sayıda vatandaş kahvehanesine akın etti. 
25 yıldan beri ilçede kahvehane işleten ve "Gaveci Ali" olarak tanınan Ali Şahin, kahvehanesinde "Kalbimiz ve duamızla Mehmetçiğin yanındayız" ,"Bugünkü gelirimizi Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyoruz" afişleri astı. Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, harekat için sadece duanın yeterli olmadığını söyledi. Ülkenin bölünmez bütünlüğü için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Şahin, “Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için böyle bir kampanya düzenledik. Elimizden, duadan başka bir şey gelmiyor. Sahaya çıkıp mücadele edecek bir durumda değiliz. Ancak, duayla yetinmek istemedik, kahvehanemdeki bir günlük kazancımızı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışlamak amacıyla böyle bir hayır günü düzenledik. Sadece kahvehane gelen erkek müşterilerimiz değil, gelemeyen kadınlarımızda destek vermek istediler. Biz de seyyar bir yardım kutusuyla kadınlarımızın da desteklerini aldık. Yaklaşık bin 600 liralık çay satışı yapıldı. Destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şahin, ülkenin Mehmetçik’e, Mehmetçik’inde vatandaşlarına emanet olduğunu sözlerine ekledi. Vatandaşların dışında, İlçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve daire amirleri de destek vermek için geldi. İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, TSK'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.