Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Afyonkarahisarlı Türkçe Öğretmeni, Şanlıurfa’da yılın öğretmeni seçildi

15.08.2019
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde öğretmenlik yapan ve 100 binin üzerinde kitap dağıtan Afyonkarahisarlı Hasan Başdemir, Türk Eğitim-Sen tarafından Yılın Öğretmeni seçildi. Yılın Öğretmeni Başdemir’in öğrencilerine 22 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak Afjet Afyonspor’un renklerini taşıyan kaşkolleri hediye etti.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Türkçe öğretmenliği yapan 31 yaşındaki Hasan Başdemir, Türk Eğitim-Sen tarafından öğretmeni seçildi. 7 yıldır öğretmenlik yapan Başdemir, ihtiyacı olan okullara 3 yılda 140’dan fazla kütüphane açtı, 100 binden fazla kitap dağıttı. 22 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak’ın da destek verdiği Yılın Öğretmeni Başdemir, Afjet Afyonspor kaşkolleri hediye edildi. Gedik Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Başdemir, ödülünü şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’ın elinden alacak.
Yoksulluk içinde okuduğunu söyleyen Başdemir, kendisi gibi yokluk içinde olan öksüz, yetim çocuklara destek olmak için kolları sıvadı. 31 yaşındaki Hasan öğretmen, editörlüğünü de yaptığı Sina Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi çıkarmaya başladı. Bu sayede yüzlerce hayırsevere ulaştı. Bu sayede 400’den fazla okula yardım ulaştırdıklarını son 3 yılda 140’dan fazla kütüphane açtıklarını, 100 binden fazla kitap dağıttıklarını söyleyen Başdemir, “Bazı kitapları yayın evleriyle anlaşarak özel bastırdık. Geçen yıl Küçük Prens’i 5 bin adet bastırdık. Bu yıl da 3 bin adet Nutuk bastırıyoruz. Yüzlerce okulun kütüphanesini inşa ettik. Bunları boyadık, kitaplarla doldurduk. Bunun yanı sıra binlerce öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve kaban giydirdik” dedi.
“Hayırlı işlerde hemşehri dayanışması”
22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili, Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak ise Başdemir’i tebrik ederek, “Hepimiz bu alemde temsilciyiz. Doğduğumuz toprakların, inandığımız değerlerin temsilcisi. Afyonkarahisar’ın yardımsever, hoşgörü köprüsünü hizmet ettiği Siverek’in çocuklarıyla kuran güzel meşrepli öğretmen kardeşim Hasan Başdemir’i tebrik ediyorum. Şanlıurfa’da yılın öğretmeni seçildi. Bizde mor-beyaz kaşkollerimizle Siverek çocuklarına sarılarak, onları gönülden sevdiğimiz mesajını gönderdik. Hayırlı işlerde hemşehri dayanışması” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.