Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Ah Odunpazarı, Vah Odunpazarı

06.09.2019
A+
A-

Ocak 2018 tarihimizdeki yazımız da”Siyaset-Medya birbirine geçmiş karmaşık ilişkiler yumağıdır.Eskişehir’de de her yerde olduğu gibi bu ilişkinin tutkalı paradır.Basın tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de bağımsız değildir.Medya insanların haber haber alma hakkını kullanırken kullandığı haberler reklam tabanlıdır.Amaç para ve güç elde etmektir. Bu para Kamu ve Belediye kaynaklarının gider kalemlerinde bolca mevcuttur.Bazen akıllara ziyan haberler ve köşe yazıları okursunuz”demiştik.

Odunpazarı Belediyesi’nin kendi tanımı ile ‘güçlü lideri, çalışkan başkanı’ Sayın Kazım Kurt Eskişehir’deki bir medya grubunda yayına çıktı, aynı grubun gazetesinde de Başkan Bey’in söylediklerinin analizlerinin yapıldığı köşe yazısı okuduk. Yaşımız epey ilerledi, üniversite tahsili yaptık, yetmedi üstüne yüksek lisans yaptık, dil biliyoruz. Cehaletimiz azalsın diye okuyoruz, araştırıyoruz, farklı ülkeleri geziyoruz. Hem vallahi hem billahi ülkelerin ve iktidarların birbirleri ile kıyaslanırken borçlanma üzerinden daha başarılı olduklarının ilan edilmesini ilk defa duyuyoruz. Ocak 2018 tarihin de akıllara ziyan derken bunu kastetmiştim. Burhan Sakallı ve Kazım Kurt’un borçlanmaları üzerinden Kazım Kurt, Burhan Sakallı’nın 10 yılda yaptıklarını 4 yılda yapmış.

Burhan Sakallı 10 yılda 73 milyon kredi kullanmış, Kazım Kurt sadece 4 yılda 53 milyon kredi kullanmış. Bende akıllara ziyan hesap yapayım. Nasıl olsa sallamak serbest… Kazım Kurt 10 yıl iktidarda kalırsa yılda 13 milyondan 130 milyon borçlanacak yani eleştirildiği Burhan Sakallı’nın tam 2 katı…
-Odunpazarı Belediyesi’nin daha önceki başkanları olan Ayhan Boyer, Haşim Ateş ve Burhan Sakallı dönemlerinde görev alanlara sorduk aynen aktarıyoruz.
-Oturduğu Belediye binasını Ayhan Boyer yaptı
-Park Bahçeler Şantiyesini Haşim Ateş,
-Fen İşleri Şantiyesini Burhan Sakallı kazandırdı.
-Aşevi ilk olarak Haşim Ateş dönemin de açıldı,Burhan Sakallı devam etti.
-Kazım Kurt’un Aşevi kurduk dediği Bina Ayhan Boyer yaptı. Sadece aşevi yer değiştirdi.
-Alpu Yolundaki Hayvan Barınağını Burhan Sakallı yaptı.
-Atatürk Bulvarı’nda bulunan Migros’un olduğu yer Ayhan Boyer zamanında kazandırıldı şu an belediyeye aylık 200 bin lira gelir elde ediliyor.
– Migros üstünde bulunan Hasan Polatkan Kültür Merkezi Türk Dünyası tarafından Burhan Sakallı zamanında yapıldı
-Yunus Emre Kültür Merkezi Burhan Sakallı zamanında Özel idareden devralındı.
-Ihlamurkent’te Kazım Kurt açılış yaptığı Halk Merkezi, Gökmeydan’da bulunan Halk Merkezi, Emek Halk Merkezi Burhan Sakallı, Emek Mahallesi’nde bulunan Merkez Haşim Ateş zamanında yapıldı.
-Kazım Kurt’un Tarihi Odunpazarı Bölgesine daha bir kilit taşı nasip olmadı.Külliyenin içinde Belediyeye ait,Cam Ötölyesi ve Müzelerin olduğu yerler Burhan Sakallı tarafından kazandırıldı. Atlıhan İş Merkezi, Arasta İş Merkezi ve içindeki oteller, oyuncak evinin olduğu bina Burhan Sakallı kazandırdı.
-Odunpazarı Belediyesinin sitesinde de gördüğünüz Yunusemre Piknik alanı, Regülatör Piknik alanı, Botanik Park Burhan Sakallı zamanında yapıldı.
-Büyükdere Mahallesinde bulunan Yurt Binası Burhan sakallı zamanında yapıldı. Geçmişteki başkanların yaptıklarını yaz yaz bitmiyor. Kazım Kurt Başkanın daha belediyenin gelir elde edebileceği, bir tek çivili yeri mevcut değilken,başarılı göstermek için daha çok borçlandı derseniz,biz de çok şey söyleriz fakat biz kırk kişiyiz kırkımız da birbirimizi biliriz.

Ama Allah’ı var, Sayın Kazım Kurt bize 4 yılda Yılmaz Büyükerşen hocamızın 20 yılda, Ahmet Ataç’ın 15 yılda, Burhan Sakallı’nın da 10 yılda yaşatamadığı çok şeyi yaşattı, hakkını yemeyelim. Belediyesi kendi partisinden, kendi yakınında bulunan adamları tarafından basıldı. Başkan yardımcısı, müdürü dahil şikayetçi oldular sonra vazgeçtiler. Hiç birşey olmasa bu bile yeter. Yayında Başkan Kazım Kurt Bey’in söylediklerini de sorduk muhataplarımıza fakat onların söylediğini iletmek görevimiz.

Başkan Kazım Kurt’un söylediklerinin hangi birini düzeltelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.