Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi Coşkuyla Yapıldı

15.08.2019
A+
A-

17 Şubat’ta Eskişehir tarihi günlerinden birisini yaşadı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti Eskişehir 6. Olağan il kongresi gerçekleşti.

Eski ve yeni isimlerin bir arada olduğu ve kuruluşundan bu yana partinin en coşkulu kongrelerinden bir tanesinin yapıldığı konusunda hemen herkes hem fikir. Gerek salonun dışı gerekse salonun içi partinin her kesiminden gönül verenlerin hayli coşkulu havasıyla tıka basa doluydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzünde samimi tebessüm ve mutluluk vardı. 2019 yerel seçimlerinin özellikle Eskişehir’de çok farklı geçeceği izlenimi ve beklenti ilk kez bu kadar yüksek düzeye geldi. Bir süre önce umutsuz, kırgın, endişeli olan pek çok AK Partili, umudunu yenilemiş ve heyecanlı hâle geldi.

Eskişehir’de yerel seçimlerin galibini (eski) Adalet Partisi – DYP tabanı eğilimleri ve MHP seçmeni belirlediği söylenegelir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Adnan Menderes ve yol arkadaşı Eskişehir milletvekili Hasan Polatkan ile MHP milletvekili Gün Sazak’a değinerek, Eskişehir’in tarihi misyonuna dikkat çekti. Burada bizzat Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan tarafından yapılan bu hatırlatma, açık çağrı ve selam niteliğinde yorumlandı. İttifak sürecinin güçlü şekilde gerçekleştiği günlerde bu mesaj önemliydi.

Eskişehir’e yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, bunları gayet mütevazi bir tavırla sıradan hizmetlermiş gibi söyledi. Bu alışılmış özgüveni dikkat çekiciydi. Yüksek hızlı trene özellikle vurgu yaptı ve Eskişehir’in raylı sistemlerde ciddi bir merkez olduğunu hatırlattı.

Bu konuşmalar sürekli coşkulu sloganlarla kesildi. Titizlikle çalışılmış renkli sloganlar Erdoğan’ın yüzünü güldürdü. Tribünlerde Tepebaşı ve Odunpazarı teşkilatlarının hazırladığı pankartlar da hayli iddialıydı: “Gemileri yaktık Reis, Odunpazarı’nı geri alacağız” diyen Odunpazarı ve “Tepebaşı 5500 mahalle sorumlusu ile 2019 seferine hazırdır Başkomutanım” diyen bir Tepebaşı vardı. Bu farklı yorumlara sebep olsa da, teşkilatların yerel seçimlere var güçleri ile asılacaklarını göstermek açısından akıllarda kalıcı bir ilandı.

Özellikle salon dışında sivil toplum kuruluşlarından, muhtarlardan, ilçelerden ve ilçe mahallelerinden çok geniş yelpazeli bir katılım vardı. Eskişehir’de böyle bir hava, Türkiye genelinde de AK Parti’nin yine zafere en yakın parti olduğu yorumlarını getirdi.

Kongrede oluşan il yönetimi de AK Parti’ye muhalif gazetecilerin çokça incelemek zorunda kaldıklarından kafalarının karışmasına neden olacak ki, neresinden nasıl eleştireceğini bilemedikleri yorumlarına yol açtı. Bir önceki dönemde de görev almış ve birisi ciddi referandum olmak üzere çokça seçim ile bir de darbe teşebbüsü atlatarak ciddi tecrübe elde eden yöneticilerin yanı sıra, aktif ve siyasi olgunluğu olan genç isimlerin de yönetimde olmaları, İl Başkanı M. Dündar Ünlü’nün kongre öncesi “kapsayıcı bir il yönetimi olacak” sözüne uygun yönetim kurulu çıktığı yorumunu getirdi.

Ayrılık, yalnızlık, çatışma söylentilerine milletvekili Sn. Harun Karacan’ın kongre sonrası sosyal medya paylaşımları ve milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı M. Dündar Ünlü ile Ankara’da gerçekleşen ve fotoğraflardan verilen mesajda çok sıcak ve güzel bir havada geçtiği görülen toplantı cevap niteliğinde oldu.

Bu kongre ile birlikte Eskişehir’de yerel seçim startı güçlü şekilde verilmiş oldu. AK Parti’de heyecan ve inanç çok yüksek. Kongre sonrası açıklamalar, Eskişehir’de geçmiş hataların yapılmayacağı ve halkın istediği adaylarla seçime girileceği yönünde. Gerek sosyal medyada gerekse çay sohbetlerinde de ciddi bir heyecan ve diriliş olduğu dile geliyor.

Eskişehirspor’a sağlanan katkı ve Odunpazarı’nda yapılacak olan Modern Sanatlar Müzesi temel atma töreni, Eskişehir frekansında önemli adımlardı. Bundan sonrası için rehavet, gaflet, kişisel kırgınlık ya da inatlar olmaması durumunda Eskişehir için Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “değişim gerçekleşecek” öngörüsü gerçekleşmesi güçlü ihtimal olarak görülüyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.