Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay büyüme rakamlarını değerlendirdi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Divan Kurulu Üyesi Emine Nur Günay, Türkiye ekonomisine ilişkin yeni açıklanan rakamları değerlendirdi. 
Günay, ihracata yönelik üretime dikkat çekerek, “Faaliyet bazında 2016 ve 2017 yılları karşılaştırıldığında, hane halkı ve devlet tüketimi yaklaşık 2 kat artarken, sermaye oluşumu 3 katından fazla ihracat eksilerde iken yüzde 12, ithalat ise yaklaşık 3 kat artmıştır. Sermaye oluşumu daha fazla yatırım ve üretim göstergesi olurken, içeride hem hane halkı hem de devlet tüketimi iç tüketim artışını göstermektedir. Özellikle ihracattaki artış büyük bir başarıdır. Türkiye zor bölgesel ve küresel koşullarda bile dış talep artışını gerçekleştirmiştir. 2017 yılının 4'üncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, tarım sektörü toplam katma değeri yüzde 6, sanayi sektörü yüzde 8,8, inşaat sektörü yüzde 5,8, hizmetler sektörü katma değeri yüzde 9 arttı. Üretim odaklı sanayi sektörünün katma değerinin artması önemli bir göstergedir. 2017 yılında kişi başına GSYH 38 bin 660 TL, ABD doları cinsinden 10 bin 597 dolar oldu” ifadelerine yer verdi. 

“Türkiye büyümede G20 lideri” 
Günay, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin dünyadaki yerine ilişkin de açıklama yaparak, “Türkiye, büyümede G-20 lideri oldu. Ayrıca Türkiye ekonomisi yüzde 7,4 oranı ile OECD ülkeleri arasında da yüzde 8,4 oranıyla büyüyen İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu” diye konuştu. 

“Uluslararası kuruluşlar rakamları sürekli güncelliyor” 
Dünya Bankası ve OECD gibi uluslararası kuruluşların Türkiye ekonomisine ilişkin rakamları sürekli yukarı doğru güncellediğini belirten AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay, “Dünya Bankası Ocak 2018’de Küresel Ekonomik Beklentiler (GEP) raporunda Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 4'ten, yüzde 6,7’ye çıkarmıştı. OECD, Mart 2018’de Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 4,9'dan, yüzde 5,3'e revize etmişti” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.