Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

AK Parti Eskişehir’de Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

AK Parti Eskişehir’de Değerlendirme ve İstişare Toplantısı
06.01.2020
A+
A-

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı İstişare ve değerlendirme toplantısı teşkilat mensuplarının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Afyon’da düzenlenen iki günlük kamp programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, AK Parti MKYK Üyesi Kurtcan Çelebi, Eskişehir İl Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Afyon Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Afyon İl Başkanı Hüseyin Sezen ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Kamp programının birinci gününde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan gerçekleştirdi. AK Parti’nin tevazu, samimiyet ve gayretle millete hizmet eden bir parti olduğunu vurgulayan Başkan Çalışkan, “Partimiz her zaman gayesi millete hizmet olan bir parti olmuştur. Vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı, çözüm odaklı bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Hazreti Mevlana’nın ‘iyiyi ara, güzeli ara ama kusur arama’ sözüyle ifade ettiği gibi güzel tavsiyesini rehber edinerek çalışıyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davası davamız, yolu yolumuzdur”  

Yerli ve milli otomobilin projesinde tarihi adımlar atıldığını söyleyen Çalışkan: “Bakanımızın gayretleriyle geçen hafta milletimizin beğenisine sunulan yerli ve milli otomobil bu çalışmaların en güzel meyvelerinden biridir. Yüksek ideallerin olduğu bu yolda, bu kutlu dava için teşkilatımızın her bir ferdiyle Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davası davamız, yolu yolumuzdur” ifadelerini kullandı.

Varank: ‘Eskişehir’in yerel yönetimler anlamında yaşadığı sıkıntılara son vereceğiz’ Eskişehir’in coğrafi ve lojistik açıdan muazzam bir avantaja sahip olduğunu belirterek sözlerine başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şunları söyledi: “Eskişehir’de hükümet olarak AK Parti İktidarları olarak çok emeğimiz var. Ama elbette bunlarla yetinmek niyetinde değiliz. Şehrimizin potansiyelini daha da ileri götürecek adımları atacak yeni başarı hikayelerini hep birlikte yazacağız.  Siyaset ikna ila yapılır. Özellikle önümüzdeki dönemlerde teşkilatımıza çok iş düşüyor. Biz Bakanlar olarak, yürütme olarak, milletvekillerimiz olarak teşkilatlarımızla bir olacağız, beraber olacağız ve iktidarımızı Eskişehir’e daha güzel bir şekilde anlatacağız. Ve Eskişehir’i özellikle yerel yönetimler anlamında yaşadığı şu sıkıntılara son vereceğiz.”

Çalışkan: ‘Hükümetimizin bugüne kadar Eskişehir’e yaptığı yatırım 24 milyar TL‘ Kamp programının ilk gününün akşamında gerçekleşen programda konuşan İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan,  AK Parti’nin değişimin, dönüşümün, yeniliklerin ve gelişmenin partisi olduğunu belirtti. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü şiar edinerek, milleti esas alarak vatandaş odaklı çalıştıklarını söyleyen Başkan Çalışkan: AK Parti Hükümetleri, Eskişehir’imize, her alanda önemli hizmetler yapmışlardır. AK Parti’nin şehrimize kazandırdığı kalıcı eserler, birer birer hizmete girmektedir. Özellikle Eskişehir Teknik Üniversitesi, Yunusemre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi, hizmete girmiş ve milletimizin yüksek takdirini kazanmıştır. Bu güne kadar şehrimize yapılan yatırım tutarı, 24 milyar TL’dir. Diğer taraftan, yıkılan Atatürk Stadyumu yerine, yapım çalışmalarına başlanan ‘Millet Bahçesi’ en önemli kalıcı eserlerden birisi olacaktır. Bu hizmetler sebebiyle, Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimizin değerli üyelerine, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti Eskişehir Teşkilatımız, göreve geldikten hemen sonra, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine hazırlandı. Birçok arkadaşımız, siyasete yeni dahil olmuş olmasına rağmen, büyük bir gayretle çalıştılar. Bu vesile ile emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar teşkilatımızda görev yapan ve fedakarca çalışan, teşkilatımızın çeşitli kademelerinde hizmet eden, bütün teşkilat mensuplarımıza, başta milletvekillerimiz olmak üzere, önceki dönem il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, mahalle başkanları ve yönetim kurullarımıza, sandıklarda görev yapan ve oylarımıza sahip çıkan bütün AK Partili kardeşlerimize, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telekonferans ile bağlandı

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in konuşmasından önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans ile toplantıya katıldı. Kongre sürecine girildiğini ve bu süreçte Eskişehir’in ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eskişehir’i çok önemsiyoruz. 2023’de Eskişehir’den beklediğimiz netice çok daha farklı olacaktır. Emekleri için teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimizi beraberliğimiz bozmayalım. Fitne unsurlarına yer vermeyelim” diye konuştu.

Kandemir: ‘Hep birlikte Eskişehir’de değişimi başlatacağız’
Son olarak sözü alan Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir 7. Olağan Kongre sürecinde safların sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı. Kandemir, şu ifadeleri kullandı:
“7. Olağan Kongre süreci safları sıklaştırdığımız bir süreç olmalı. Burada il başkanım, ilçe başkanlarım ve partimizin Eskişehir’deki bütün üst kademesinden arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız bugüne kadar işe bakarken hiçbir zaman ben diye bakmadılar. Bu bizim en önemli ahlakımız. İnsanın aklı nerdeyse ahlakı ordadır. Bin şükür bizim teşkilatlarımızın aklı mevkilerde makamlarda olmadı. Onun için ahlakımız hiç bulanmadı. Yanlış yapanlar oldu, elendi. Eskişehir’de siyaset yapmak çok kolay değil. Ben bir şeye inanıyorum. Zorluklar kendi kahramanını doğurur. Öyle herkese nasip olmaz. Eskişehir’de bu dönem sahaya çok daha sağlam basarak samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Çok badireler atlattık artık önümüzde çok aydınlık yıllar var. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Buradan bir kez daha seçim çalışmalarında emeklerinden dolayı; İl Başkanımıza ve bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu istişare kampı çok önemli. İyi bir yol haritasıyla ve iyi planlayarak beraber inşa ettiğimiz 18 yıllık eserimizi daha ileri taşıyacağız. Bunu yaparken bizim en büyük gücümüz teşkilatımız. Yoksa her yaptığımız havada kalır.  Dışardan bizi eleştirenlerin ne söylediğini kuşkusuz önemseriz. Ama bunların bizim moralimizi bozmasına, enerjimizi düşürmesine, canımızı sıkmasına müsaade etmeyelim. Şu heyetle biz evelallahEskişehir’de değişimi başlatırız. Biz size güveniyoruz. İl Başkanıma bu toplantıyı tertip ettiği için teşekkür ederim.”

Öte yandan, kamp programının ikinci gününde ise teşkilat mensuplarıyla çalıştay gerçekleştirilerek, fikir ve önerileri not alındı. AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nın iki günlük kamp programı, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın ‘Değişen Küresel Düzende Türkiye’nin Konumu’ başlıklı sunumunun dinlenmesinin ardından hatıra fotoğrafları çektirilerek sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.