Site Rengi

DOLAR 32,5009
EURO 34,7558
ALTIN 2.491,41
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

AK Parti İl Yönetimi’nden Mavi Radyo ve Haberötesi’ne Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri Mavi Radyo ve Haberötesi'ni ziyaret etti. Samimi açıklamalarda bulunan Çalışkan, yerel seçim sürecine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri nezaket ziyaretinde samimi açıklamalarda bulundu. Çalışkan: “Yerel seçim sürecine girdik. Pazartesi günü itibariyle yerel seçimlere ilişkin aday adaylığı kabul sürecimiz başladı. Bu sürecin de hızla devam edeceği kanaatindeyiz” dedi.

Göreve ilk geldiği günlerde yaptığı: “15-0 tüm belediyeleri alacağız” söylemini hatırlatan Çalışkan, bunun olası bir ittifak ile hiç de hayal olmadığını dile getirdi. “15-0 alacağız ifademin hayal olmadığını düşünüyorum” diyen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın cumhurbaşkanımız ve ittifak yapılacak belediye başkanlarının uzlaşısı durumunda, yerel seçimlerde benim 15-0 söylemimin gerçekleşeceği çok açık. İttifak durumunda, ‘biz 15-0 kazanırız’ cümlesini çok daha rahat dillendireceğiz. Olası bir ittifak, bunun mümkün olduğunu herkes görecek. O zaman asıl düşünmesi gereken mevcut belediye başkanları olacak. Bunun en büyük göstergesi de 24 Haziran seçim sonuçları ve 24 Haziran’dan sonra oluşan algı. Çünkü artık, ‘Evet artık şehri AK Parti yönetmeli’ noktasında bir beklenti var.”

Çalışkan, “AK Parti’nin Eskişehir’de belediye kazanması için ittifaka ihtiyacı olduğu” yönündeki yorumlara ise, şöyle yanıt verdi: “15 belediyeyi almak ittifak ile kolaylaşacaktır. Ama biz hiç ittifak olmayacakmışçasına da tüm çaba ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz farklı zamanlarda 14 belediyeyi aldık. 15.’si olan Büyükşehir Belediyesini de 6 bin oy ile kaybetmiştik. 15’ini almak hiç de ütopik değil. Biz bu belediyeleri alabilecek oy potansiyeline sahibiz. Bazı partililerin veya bazı vatandaşların kalbinden çıkmışsak da onların kalbine yeniden girme çabasında olacağız.”

Belediye başkan adayının nasıl biri olması gerektiği yönündeki soruya da yanıt veren Çalışkan, “Kişinin önemi belediye başkan adaylığında çok fazla. Fakat en doğru, şehirde en sevilen ismi bulduğunuzu düşündüğünüzde de seçim kaybedilebiliyor. Teşkilat, üyeler, o dönemdeki konjonktür, projeleriniz, hizmetleriniz bir bütün olduğunda, temel değerlerinize uygun bir adayı da bulduğunuzda yani hepsi birleştiğinde çok rahat bir seçim atlatırsınız. Evet, aday önemlidir ama her şey değildir. Seçimde aday kadar teşkilat da çok önemlidir” diye konuştu.

Olası bir ittifak durumunda MHP ya da BBP’nin de belediye başkanlığı talebi olacağı yönündeki yorumlara yanıt veren Çalışkan, “Biz MHP ve BBP ile ortak tabanları olan partileriz. Bu bir pazarlık ya da restleşmeye dönüşmez. Biz kazanmalıyız, birlikte kazanmalıyız diye bakıyoruz. Aynı amaca hizmet eden partilerde mutlaka ortak uzlaşı olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.