Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Çizmelioğlu’ndan Ataç’a ‘Çek Elini Şehit Âilelerin Üzerinden’ Telkini

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, CHP’li Ahmet Ataç’ın “Biz şehit kanı üzerinden siyaset yapmadık” açıklamasına tepki göstererek, bir açıklama yaptı. Ahmet Ataç’ın ve CHP’nin, CHP’nin müttefiki HDP’nin terörsevici açıklamalarını hatırlatan Çizmelioğlu, Ataç’a ‘Şehitlerin üzerinden çek ellerini’ diye seslendi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Geçtiğimiz günlerde CHP Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Şehit Aileleri ile bir araya geldiği toplantıda, “Şehit Kanı üzerinden siyaset” yapmadığını açıklamış. Yakın geçmişe baktığımızda, (24 Haziran 2018 Genel Seçimleri sürecinde) Ahmet Ataç’ın, bir medya kanalında yapılan söyleşide, terör örgütleri ile ilişkisini itiraf eden, vatanımızda binlerce şehit verdiğimiz YPG, PYD’den destek aldığını söyleyen HDP’ye oy istemişti. 

Radyo kanalından yaptığı açıklamada, HDP’nin barajı geçmesinin çok önemli olduğunu, HDP’nin PKK ile anılmasının son derece yanlış olduğunu, sırf Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inat olması adına, desteklediklerini açıklamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani ziyareti ardından döndüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biz sırtımızı YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz.” Sözleriyle, terör örgütlerinin bir parçası olduğunu itiraf etmiştir.

Mevcut Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, bu söylemlerin ardından, şehit kanlarıyla beslenen terör örgütlerinin uzantısı olan HDP’yi savunmaktadır ve bu terör örgütlerinin yapmış olduğu kıyımlarla, evlatlarını vatan uğrunda şehit vermiş aileleri, sırf siyasi oy kaygısıyla ve göz boyamak amacıyla, kahvaltılı bir toplantı düzenlemiştir. Başkan Ataç’a sormak gerekir: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bir elini terör örgütlerinin uzantısı bir partiye, diğer elini de şehit ailelerine uzatması, doğru değildir, bu durum, en hafif tabiriyle, samimiyetsizliktir. Ağzından çıkan sözlerle, yaptığı uygulamalar, birbirini tutmamaktadır. 

Başkan Ataç, takiyye yapıyor. 

Bu tavır, Ahmet Ataç’ın partisi olan CHP’nin, HDP ile iş birliği yapan tavrına tam uyuyor. Ancak, milletimizin hafızası ile alay etmelerinin bedelini, 31 Mart 2019 seçimlerinde ödeyecekler ve sandıkta cevabını alacaklardır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.