Site Rengi

DOLAR 32,5696
EURO 34,9359
ALTIN 2.426,73
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

AK Parti’den ‘Aşevi’ Açıklaması

AK Parti’den ‘Aşevi’ Açıklaması
10.04.2020
A+
A-

Sosyal medyada dün akşam saatlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi resmi hesaplarında başlatılan aşevleri ile ilgili paylaşımlara AK Parti Eskişehir İl Teşkilatından yanıt geldi.
AK Parti Eskişehir İl Sosyal İşler Başkanı Özgüç Boza, kendi twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Halk size mazeret değil, hizmet üretmek için görev verdi” ifadesini kullandı.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasının hemen ardından CHP’li belediyeler de kendi banka hesapları adına bağış kampanyası başlatmış ve aşevlerinin IBAN numaralarını paylaşmıştı. İçişleri Bakanlığı da #bizbizeyeteriz kampanyasının tek elden yürütülmesi esasını öne sürerek; ‘Devlet içinde Devlet’ olmaz diyerek bağışların resmi hesaplarda toplanmasını istenmişti. Bu uyarılara uymayan CHP‘li belediyelerin hesaplarına bloke koymuştu. Aynı minvalde kampanya başlatan Konya Büyükşehir Belediyesi de topladığı bağışları vatandaşların hesaplarına iade etmişti.

Dün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyeleri açtıkları hashtaglarla aşevlerinden yemek alan vatandaşların bu hizmetten mahrum kalacaklarını iddia etmişti. Tüm bu gelişmeler sonuncunda AK Parti Eskişehir İl Yönetim Kurulu’ndan cevap gecikmedi. İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal işler Başkanı Özgüç Boza sosyal paylaşım platformu Twitter’dan şu açıklamalarda bulundu: “Belediyeler iş yapmamak için aşevlerinin tamamen yardımla döndüğü algısı ile insanlara mağdur edebiyatı yapmaktalar. Halk size mazeret değil hizmet üretmek için görev verdi!!!

Şimdiye kadar Aşevlerinin %80’i özkaynaklar ile yürütülürken mağdur edebiyatı yapmak, böylesi bir zamanda siyasi malzeme olarak algı yaratmak tam da sizden beklenen tavır!
Hazır gezi ve turlar da yapılamıyor iken kaynaklarınızı yerinde ve vatandaşın önceliklerine ilişkin kullanın.Hizmetten kaçmayın!
@eskisehirbb
@odunpazari

Belediyeler iş yapmamak için aşevlerinin tamamen yardımla döndüğü algısı ile insanlara mağdur edebiyatı yapmaktalar Halk size mazeret değil hizmet üretmek için görev verdi Hazır gezi de yapılamıyor kaynaklarınızı yerinde ve vatandaşın önceliklerine ilişkin kullanın Hizmetten kaçmayın”

YORUMLAR
  1. Recep Habuk dedi ki:

    HDPKK nın Ankaraya Terör örgütü Mitingine giderken kiraladığı otobüslerin faturalarının parasını Aşevine verebilir Belediyeler,mazerete gerek yok vatandaş bağış yapmadı diye hizmet durmaz.Belediye Bütçesi yıllık olara dizayn edilirken aşevine ona göre pek tabi bütçe ayırabilir.Tabi HDPKK lılara harcamaktan sıra gelirse,bu zihniyet öğrenci parasal muhtaç asker ailelerine parasal yardımıda iptal eden zihniyettir.Velhasıl samimi olmamakla beraber algı yaratma peşindeler Yemezler.