Site Rengi

DOLAR 32,5706
EURO 34,7604
ALTIN 2.491,29
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

AKADEMA Ders Tamamlama Belgeleri Sahiplerine Takdim Edildi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesinde bulunan ve ücretsiz çevrimiçi ders imkânı sunan Anadolu Üniversitesi Kitlesel Açık Ders Portalı (AKADEMA) Ders Tamamlama Belgesi Takdim Töreni” Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi.  
Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Adnan Özcan’ın yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Törenin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Dünyada açık ders kaynağı sunan birçok üniversite var. Özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinden olan Massachusetts Institute of Technology, bu süreçte çok başarılıdır. Yine son yıllarda Harvard, Oxford Üniversitelerinin açık ders materyalleri İnternet aracılığıyla tüm dünyanın hizmetine sunuluyor. Üniversitemizde uzunca bir zamandır aslında AKADEMA aracılığıyla her yaş grubunda, sanat, bilim sosyal branşlar gibi farklı alanlarda açık ders materyallerini sadece Türkiye’deki vatandaşlarımıza değil, tüm dünyada hiçbir ayrım gözetmeksizin bilgi edinmek, eğitim almak isteyen herkesin hizmetine sunmaya çalışıyor” dedi. 

“Ülkemiz ve üniversitemiz için marka değeri olan açık ders materyali sitesi olmasını arzuluyoruz” 
Rektör Prof. Dr. Gündoğan konuşmasını şu sözlerle noktaladı: 
“Şu anda 58 derse ulaşmış durumdayız ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Anadolu Üniversitesinin bu hizmetinin daha yaygınlaşması ve niteliğinin arttırılması için Türkçe’nin yanı sıra diğer dillerde de ders materyallerinin sunulmasını destekliyoruz. Yaz aylarında çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz ve önümüzdeki yıl AKADEMA’nın daha farklı bir yüzü ile hizmetimize devam edeceğiz. Ülkemiz ve Üniversitemiz için marka değeri olan bir açık ders materyali sitesinin olmasını arzuluyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde hem ders adedinin hem de ders materyallerinin kalitesinin arttırılması için çaba sarf edeceğiz. Ders materyallerinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

“AKADEMA açık eğitim kaynağı projesidir” 
“AKADEMA, Anadolu Üniversitesinin sosyal sorumluluk projesidir” diyerek konuşmasına başlayan Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi ve AKADEMA Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, “AKADEMA sadece hizmet verdiğimiz öğrencilerimize değil, Türkiye’nin ve yurt dışının her kesimine hitap eden bir hizmettir. Umuyoruz ki dileyen herkes ihtiyaç duyduğu konularda AKADEMA aracılığıyla rahatlıkla eğitim alabilecek. Öğrencilerimizin karşılarında gerçek öğretim elemanları olacak ve onlarla iletişim kurabilecek. AKADEMA, açık eğitim kaynağı projesidir. Açık eğitim kaynağı ise herkesin rahatça ulaşabileceği ve öğrencisine yardımcı olan kaynaklardır. Bu tüm dünyada popüler hâle gelmiş önemli bir eğilimdir. Bizler de AKADEMA ile bu eğilime yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Öğrencilere belgelerini, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Adnan Özcan ve öğretim elemanları takdim etti. 
Tören, öğrencilerin AKADEMA’ya ilişkin görüşlerini paylaşmalarının ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.