Site Rengi

DOLAR 32,5657
EURO 34,7157
ALTIN 2.488,97
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

“Akıllı Kentler" Konferansı

15.08.2019
A+
A-

HORIZON 2020-REMOURBAN Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlenen “Akıllı Kentler-Bir Başarı Öyküsü REMOURBAN” konulu konferans 9 Mayıs Çarşamba günü, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi. Demir Enerji Danışmanlık Şirketi’nden Makine Yüksek Mühendisi Caner Demir’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi yoğun oldu.

Konferansın açılışında konuşan proje paydaşlarından Anadolu Üniversitesi Proje Yöneticisi ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları, görüşlerini şöyle bildirdi: “Projemiz, kentlerin yeniden düzenlenmesi ve modernizasyonu ile ilgili. Kentleşmenin getirdiği birtakım sorunlar var ve bunların düzeltilmesi için 1990’lardan itibaren akıllı kent gibi yeni kavramlar ortaya çıktı. Avrupa Birliğinin en büyük projelerinden biri olan bu projede biz de Üniversite birimi olarak yer alıyoruz. Amaçlarımızdan biri de bu projelerde öğrencileri çalıştırarak Avrupa Birliği Projeleri hakkında tecrübe kazanmalarını sağlamak.”

Proje ile ilgili bilgilendirme yaptığı konuşmasında Caner Demir, “Projemiz, pek çok uygulamanın bir arada yer aldığı bir demo hâlinde şu anda. Yeni ve örnek teşkil edecek uygulamalar yapmaya çalışıyoruz. Temel amacımız ise kentin bir parçasını alıp burada hem enerji dönüşümünü gerçekleştirmek hem de yenilenebilir enerjiye geçişini sağlamak. Sonrasındaki amaç ise bütün bu enerji altyapısının bilişim teknolojileriyle uyum sağlaması ve iyi bir uygulama örneği oluşturmak. Hedefimiz, uzun vade de bu örneği çoğaltmak.” dedi.

Tepebaşı Belediyesi Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Murat Aksu ise proje ile ilgili görüşlerini, “Proje sayesinde sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Projenin özelliklerinden biri dünyanın en büyük sivil araştırma programı olması. Bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesini arttırmak için uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermek de hedeflerimizden biri.” sözleri ile ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.