Site Rengi

DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Akın Sallarel: YURTTA SULH, CİHANDA SULH diyen bir partiyiz.

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe başkanı Akın Sallarel oldu. Bir hayli heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Sallarel, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı.

Akın Sallarel, “ 1979 doğumluyum. 39 yaşındayım. Elektronik teknisyeniyim. Endüstri meslek lisesi mezunuyum. Özel bir şirkette Elektronik teknisyeni olarak çalışıyorum. Üç senedir, ikinci dönem CHP Odunpazarı ilçe başkanlığını yürütüyorum. Bunun dışında 8 yıllık evliyim bu vesile ile eşimin kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlar olmadan hiçbir şey olmuyor. Kadın emektir. Kadınlar neşedir. O yüzden biz kadınlarımıza, kadınlarımız bize sahip çıkmalıyız.

 Chp Odunpazarı ilçe teşkilatı ve yaptığı çalışmalar.

Bu benim ikinci dönemim, yaklaşık 2 buçuk yıl oldu. Genç başkan diyorlar. 39 yaşında bir genç başkan olur mu, aslında ben genç lafını kabul etmiyorum. Siyaset her yaşta yapılabilecek bir şey. Yılmaz hocamız en iyi örnektir, hala ayakta dimdik. İlk dönem bir tecrübe oldu bizim için. Nedir, ne değildir. Nelerin yapılması gerekiyor, neler yanlış yapılmış, Nasıl örgütlenmemiz gerekiyor. Sandıklarımıza nasıl sahip çıkmamız gerekiyor. Nereleri ziyaret etmemiz gerekiyor. Tüm bunlar ilk dönem bizim için bir tecrübe oldu. Bu dönem o bölgeler ve o noktalar üzerinde ciddi çalışmalara başladık. Eğitimlerini yapıyoruz. Bizim az oy aldığımız mahallelerimiz, çok oy aldığımız mahallelerimiz konusunda araştırma yapıp, iyi iletişimler kurduk. Oturuyoruz, sohbet ediyoruz, dertlerini dinliyoruz,  çözebildiğimiz kadar dertlerini çözüyoruz. Çözemediklerimiz daha çok ama bunlar genel politikalar. İşsizliktir, emeklilerin maaşları, taşeron sorunu vb.. anlatıyoruz. Chp kadroları zamanında tüm taşeronlara biz kadro sözü vermiştik. Ak Parti’nin yaptığı yanlış sistemi ortadan kaldırarak, taşeronların kadro sorununu çözmüş olacağız. Güvenlik soruşturmasından geçemeyen bazı arkadaşlarımız var, onlar çok mağdur. Valiliğe başvurmuşlar umarım çözülür.

Bazı vatandaşlarımızı ziyarete gidince “hayırdır neden geldiniz, Seçim mi var, Neden geldiniz, nereye adaysın?” diye, bize tepki gösteriyorlardı. Tabi daha sonra “biz size selam vermeye, hal hatır sormaya geldik” diyerek başladık, hala ziyaretlerimizi devam ettiriyoruz. Ben inanıyorum Emek, Yetmiş bir evler, Yeni doğan gibi mahallelerimiz de belediyelerimizin ve bizim yaptığımız çalışmalarla beraber, oy oranlarımızı ciddi anlamada yükselteceğimizi tahmin ediyorum.

Eğitim çalışmalarımıza başladık.

Sandık başında görevli arkadaşlarımızın eğitimlerini tamamladık. Daha sonra seçmenleri evlerinde ziyaret ederek iletişime geçmelerini istiyoruz. Sandık sorumlularımızla ve müşahitlerimizle biz yarına hazırız.

Hamamyolu projesi..

Hamamyolu projesi ile ilgili olarak; Her gelen belediye başkanı Hamamyolu ile ilgili bir proje yapmış. Belediyeyi kazandığımızda Kazım Bey “bende burada değişiklikler yapacağım” dedi. Benim evim de yakın oraya, çocukluğumuz orada geçti. Bir bölgenin esnafı Hamamyolu’nda mağdurdu. İlk başta yürüyüş yolunun geniş olup, kalabalıkların rahatça gezebileceği, oturabileceği, alışverişini yapabileceği ve ticaret yapanın da rahatça para kazanabileceği bir yer yapmak istedi. İlk başta belli bir kesim buna karşı çıktı. Proje şuanda bitti. Ufak tefek detayları kaldı. Ama o kadar çok yalanlar söyleniyor ki bu proje ile ilgili. Özellikle fiyatlarla ilgili afaki rakamlar söyleniyor. 13 milyon liraya bu proje bitti.  Ağaç kesildi diyorlar, çalı çırpı oradan kaldırıldı ve yerine 50 tane ıhlamur ağacı dikildi. İnsanlarımız orada şuan da o kadar yoğun bir şekilde geziyor ki, kendileri de gözleri ile görüp söylenenlerin yalan olduğunu anlıyorlar. Seçim zamanı insanlarımız bunun kararını verecekler. Vatandaşlarımızın AVM’ler den dışarı çıkıp, rahat nefes alabilecekleri bir yer yoktu Eskişehir’de, şimdi öyle değil Hamamyolu çok güzel bir proje oldu. İlerde bahar geldikten sonra o ağaçlar yaprak açtıktan sonra, ıhlamurlar çiçek açtıktan sonra bu projeye laf söyleyenler belki bizden daha fazla zaman geçirecekler orada. Hangi yüzle geçirecekler. Ama gelsinler onlarda faydalansınlar. Bir değerdir Hamamyolu. Bu projeyi yaptığı ve bitirdiği için Kazım başkanıma teşekkür ediyorum.

Hizmet yaparken karşılaşılan engeller.

Bazı mahallelerimizde Kazım başkanın yaptırdığı kurslar var. Bazılarında ise yok. Emek mahallesinden örnek vereyim; 60 tane okuma yazma bilmeyen kadınlarımızı tespit etmiştir başkanımız. Evden çıkmayan kadınlar şuan da evden çıkarak sosyalleşiyor. O yüzden halk merkezi olmayan yerlerde, kadınlar halk merkezi istiyorlar. Gençlik merkezi ve park istiyorlar. İnsanların değişik değişik istekleri var.

İyi olan her şeye karşı çıkan Ak Parti hükümeti, kötü olan her şeyi destekliyor. Küçük sanayi projesi orada yaşayan halkın daha rahat yaşayabileceği, sosyal donatıların olabileceği, belediye binası, kaymakamlık, oteller, yeni binalar yapılabilecek yerlerdi, şuan da insanlar evlerine çivi çakamıyorlar ve ne yapacaklarını bilmez durumdalar. Bunu engelliyorlar şuan da yetki bakanlıkta. Bakanlık yapmıyor, devret diyor belediyeye. Karapınar Toki, TOKİ’nin yönetiminde. Erenköy, Huzur, Alpu, Karapınar halkı mağdur. Gündoğdu, şuan da çevre şehircilik bakanlığında. Onlar yapmıyorlar, belediyeye devretmiyorlar insanlar yine orada mağdur. Anlat anlat bitmiyor engellemeler.

Odunpazarı belediyesinin güneş enerji santrali’ni engelliyorlar. Bu engellemelerle ne yapmaya çalışıyorlar. Kendileri puan kazandıklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar, kaybediyorlar aslında. Eskişehir halkı için iyi olan her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Şeker Fabrikaları.

Yerli ve milli olduğunu iddia eden bir iktidar partisi var. Cumhuriyet döneminde yapılan bu fabrikalar;15 yıllık Ak Parti iktidarında satılmaya başlandı. Bu fabrikalar zarar da etmiyor, hangi akla hizmet, kimi dinleyerek buraların satılacağını söylüyorlar. Bu fabrikalar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “her fabrika bir kaledir” Üreten çiftçiyi destekleyen fabrikalar bunlar. Pancar üretimi yapan fabrikalar satılırsa pancarlar ne olacak. Kar elde eden fabrikaları neden satmak istiyorlar. Buna cevap veremiyorlar. Şeker işçisinin yanındayız, satılmaması için elimizden geleni yapacağız.

AFRİN operasyonu..

Ülke yangın yeri. Şehit haberleri geliyor. İlk önce şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Çok acı buraya bir şehit cenazesi geldiğinde hepimiz kan ağlıyoruz. Etrafımız teröristlerle çevrili şuanda Deaş diyorlar, Pyd, diyorlar, Pkk diyorlar. Bunlar tabi ki hepsi terör örgütü kabul ediyoruz. Ama burada bundan önceki yapılan işlere bakmamız gerekiyor. Kimlerin kırmızı halılarla karşılandığına bakmamız gerekiyor. Hangi paçavraların bayrak diye gönlere çekildiğine bakmamız gerekiyor. Doğru orası terör yuvası ve temizlenmesi gerekiyor. Kahraman ordumuz orada çarpışıyor Allah’tan onara yardımcı olmasını diliyorum. İnşallah en kısa sürede oradaki savaş biter ve ülke huzura kavuşur. Biz barışı savunan bir partiyiz. “YURTTA SULH, CİHANDA SULH” diyen bir partiyiz biz. Şehit haberleri üzerinden, savaş üzerinden siyaset yapılmaz.

Termik Santral.

Termik santral’e bir ilçe başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak karşı çıkıyorum. Verimli arazi üzerine yapılan bir termik santral burası. Ölüm projesi aslında, kanser projesi. Havayı, suyu, toprağı kirleten bir proje. Neden yapıyorlar bilmiyorum Türkiye’nin şuanda enerji ihtiyacı yok. Enerji bakanlığının sitesine girdiğinizde mevcut enerjiyi zaten görebiliyorsunuz. Termik santral kurulunca çiftçilik bitecek. Eskişehir’in üzerine kül yağacak. Eskiden doğalgaz yoktu kömür kullanırken çamaşırlarımızın üzerine is yağardı. Bu termik santral yapılırsa hastalıklar aratacak. Duyduk ki ihalesi ertelenmiş. Eskişehir de yaşamayan ve atama usulü gelen herkes evet dedi. Eskişehir halkı hayır dedi.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.