Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Aktiffelsefe Kültür Derneği’nden ‘Sokrates: Nasıl Filozof Olunur?’ Konferansı

15.08.2019
A+
A-

Aktiffelsefe ücretsiz konferanslarına hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta 'Nasıl Filozof Olunur?' konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansı sunan Gülcan Gelerli, M.Ö. 470- 399 yılları arasında yaşayan Sokrates’in hayatından, yaşadığı dönemden ve sıra dışı kişiliğinden bilgiler paylaştı. Felsefe açısından önemli bir mihenk taşı olan Sokrates’in yaşadığı dönemde çok fazla değer görmediğinden bahseden Gelerli; “Sokrates, çağının en bilge kişisi seçildi çünkü hiçbir şey bilmediğini bilen ve kalbini, aklını öğrenmeye açan tek kişiydi.” ifadesi ile onun çok büyük bir filozof olduğunu tekrar vurguladı. Agora’nın onun okulu ve tüm insanların onun öğrencisi olduğunu, sorduğu sorularla insanları uyandırmaktan, onları doğruya, hakikate ve bilgeliğe yönlendirmekten hiç çekinmeyen bir filozof olduğunu belirti.

Anlatımına “Hepimiz Sokrates’le karşılaştık, çünkü hepimiz her gün kendimize sorular soruyoruz. Kendimizi tanımak, hayatı anlamlandırmak istiyoruz” diyerek devam etti.
Son olarak Sokrates’in bir sözüyle konferansı sonlandırdı: “Size yineliyorum ki, erdemi veren zenginlikler değildir. Ancak tam tersine zenginlikleri, gerek kişisel gerek kurumsal avantajların tümünü veren erdemdir. Ben durmaksızın sizleri uyaran bir at sineğiyim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.