Site Rengi

DOLAR 32,5454
EURO 34,8282
ALTIN 2.438,39
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

AKUT, Bulgaristan’da Herkesin Örnek Gösterdiği En Başarılı Ekip Oldu

15.08.2019
A+
A-

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 19-24 Mart tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu (INSARAG) Yeniden Sınıflandırması için gittiği Bulgaristan’da zorlu bir sınıflandırma sürecinden geçti. 
1996 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında acil durum ve afetlere hiç bir karşılık beklemeden müdahale eden, tamamı gönüllülerden oluşan bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarına aralıksız devam eden AKUT, beş yılda bir gerçekleştirilen INSARAG Yeniden Sınıflandırma Sınavı’nda ekip olabilmenin gücünü en iyi şekilde gösterdi ve Birleşmiş Milletler’e bağlı tüm sınıflandırmacılar tarafından parmakla gösterilen en başarılı ekip oldu. Sınava hazırlık aşamasında büyük bir fedakarlık ile çalışan AKUT gönüllüleri, bu büyük zaferin haklı gururunu yaşadı.
Ülkemizin ilk sivil arama-kurtarma ekibi olan AKUT, tamamı gönüllülerden oluşan kadrosu ile dünya afetleriyle mücadele ederken, ülkemizi de tüm dünyada başarıyla temsil etmeye, bayrağımızı gururla taşımaya devam ediyor. 2011 yılında Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu (INSARAG) tarafından akredite edilmiş ilk Türk ekibi olmaya hak kazanan ve orta kentsel arama-kurtarma ekibi olarak sınıflandırılan AKUT, beş yılda bir yenilenen süreç için Bulgaristan’ın Montana şehrindeydi.
Eylül ayından beri hazırlıklarına hız veren, bunun için her ay tatbikat yapan AKUT ekipleri emeklerinin karşılığını aldı. Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Kuşadası ve Manisa ekiplerinden 76 gönüllüsü ve arama köpekleri Bob ve Ruby’nin de aralarında olduğu ekip arkalarında onları destekleyen 27 ekibinin üyeleri ile haklı bir gururu birlikte yaşıyor. Var olan bu yüksek potansiyelini, uluslararası alanda da belgeleyen AKUT, INSARAG Yeniden Sınıflandırması''na katılmış ve bu süreci başarı ile tamamlayarak 2011’de kazandığı başarıyı pekiştirerek yoluna devam etmektedir. 

Bir parçası olduğumuz INSARAG camiasında, IEC sürecinin esas amacı, bu sürece ilk defa giren ekiplerin; INSARAG’ın minimum standartlarını sağladığını göstermesidir. Ardından gerçekleştirilen IER süreçlerinde ise IEC’nin üzerinden geçen en az beş yıl süresince ekibin ne şekilde kendini geliştirdiği sınıflandırmacılar ve INSARAG Sekretaryası tarafından not edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.