Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Alpu’da Şehit Yavaş Adına Kütüphane

15.08.2019
A+
A-

Çocuk ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerinde katkıda bulunmak, eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmalarını sağlanması amacıyla 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane Projesi uygulamaya konuldu. Bu kapsamda da 81 ilde kurulan tüm kütüphanelere, vatan için canını feda eden şehitlerin isimleri veriliyor.

Eskişehir’de de Z Kütüphane Projesi kapsamında, Eskişehir’in Alpu ilçesinde bulunan Atatürk İlkokuluna Z Kütüphane kuruldu. Buraya Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu sırada geçici görevle gittiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve 21 gün sonra şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın adı verilerek kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Açılış programı, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Şehir Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın biyografisi okundu. Ardından Z Kütüphanesi bilgilendirmesi yapıldı.

“Şehit düşen kahramanlarımızın isimlerinin ve aziz hatıralarının belleklere kazınarak unutulmamalarını sağlamaktır”
Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, proje amacının hem çocuk ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırma hem de vatanını, milletini canı pahasına savunurken şehit düşen kahramanların isimlerinin ve aziz hatıralarının unutulmamalarını sağlamak olduğunu söyledi. Dinç, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda, ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi’ uygulamaya konulmuş ve proje kapsamında oluşturulan kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri verilmiştir. Bu proje kapsamında Alpu ilçemizde bulunan Atatürk İlkokulu’na Şehit Polis Memurumuz Mustafa Yavaş’ın isminin verildiği kütüphane kurularak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Burada amacımız her ne kadar çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmaları ve eğitimin desteklenmesi olsa da, vatanını milletini canı pahasına savunurken şehit düşen kahramanlarımızın isimlerinin ve aziz hatıralarının da belleklere kazınarak unutulmamalarını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Afrin’de, sınır ötesinde operasyon yapan tüm güvenlik kuvvetlerimize Allah yardımcı olsun”
Daha sonra konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise, Z Kütüphanesinin öğrencilere faydalı ve olmasını dileyerek, “Atatürk İlkokulunda açılacak kütüphanenin öğrencilere faydalı ve yararlı olmasını temenni ediyorum. Ayşe Yavaş kardeşimiz de burada. Ben bundan 2 yıl önce de kendilerini evlerinde ziyaret etmiştim. Evlerinde üç tane yetim çocukları var. Tabii eşi Mustafa Yavaş’ın hikayesini ben çok iyi bilen biriyim. Yüksekova’da vatanı uğruna canını seve seve feda etmiş, göğsünü gere gere teröristlerin üstüne gitmiş ve ağır bir yaralanmadan sonra Ankara’da Gülhane’de tedavi gördüğü esnada 1 Aralık 2015 tarihinde hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle Afrin’de, sınır ötesinde operasyon yapan tüm güvenlik kuvvetlerimize Allah yardımcı olsun. Hepsine bu mücadeleden, operasyondan başarıyla dönmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu 7/B sınıfı öğrencisi Ayşe Sude Çetinkaya’nın ‘Ben Şehit Yetimi’ adlı şiir okudu. Vali Yardımcısı Tütüncü, Şehit Özel Harekat Polis Memuru Mustafa Yavaş’ın eşi Ayşe Yavaş’a açılış öncesi Kuran-ı Kerim ve bayrak takdimi yaptı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Özer de Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç’e plaket takdim etti. Daha sonra Şehit Polis Mustafa Yavaş Kütüphanesi açıldı.

Öte yandan açılış programına, Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Eskişehir Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, Alpu Kaymakamı Ömer Özbay ve Şehit Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın eşi Ayşe Yavaş, kızı Zülal Yavaş, oğlu Ahmet Esat Yavaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.