Site Rengi

DOLAR 32,3812
EURO 35,0362
ALTIN 2.326,46
BIST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Anadolu Üniversitesi Baharın Gelişini Müjdeledi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen Bahar Şenlikleri yürüyüşü gerçekleştirildi. 
Yürüyüşe, Anadolu Üniversitesinin tüm fakültelerinden öğrencilerin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da katıldı. Valilik Meydanında Atatürk anıtına Rektör Çomaklı tarafından çelenk koyulmasıyla başlayan yürüyüşte öğrenciler giydikleri farklı kıyafet ve yaptıkları birbirinden ilginç makyajlarla vatandaşların ilgisini çekti. Renkli görüntülere sahne olan Bahar Yürüyüşünde şarkılar söylenerek danslar edildi. 

“Diğer üniversitelerimize aynı birlikteliği diliyoruz” 
Bahar Şenliklerini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Çomaklı, “Bahar gelince insanların kimyasında bir değişme oluyor güneş açıp kıştan çıkınca. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ile beraber hem baharın gelişini kutluyoruz hem de mezuniyeti yaklaşan öğrencilerimiz var. Onlarla biraz heyecanlarını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Her fakülteden, her birimden katılan öğrencilerimiz var. Çiçekçilerimiz var, sporcularımız var. Böyle değişik kostümlerle çiçeklerimizi dağıtacağız, yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hem Eskişehir halkına hem de Türkiye Cumhuriyetindeki diğer üniversitelerimize aynı birlikteliği diliyoruz. Bunun dışında da aslı rolü oynayan arkadaşlarımız. Yaşlımız da var ama Anadolu Üniversitesi her daim geç. Herkes hünerlerini sergiliyor burada. Fakülteler, enstitüler, müdürlükler olarak. İnşallah daha iyilerini yapacağız. Mezuniyet törenimizin de hazırlıklarını yapıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa. Buradan da onun müjdesini verelim. Sürekli soruyorlardı mezuniyet töreni olacak mı? diye. İnşallah bir aksilik çıkmazsa mezuniyetimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 
Rektör Çomaklı’nın konuşmasının ardından toplu halde yürüyüşe geçen öğrenciler, Valilik Meydanından başlayarak Hamamyolu caddesi üzerinden Adalar mevkisine geçti. Öğrenciler ve Rektör Çomaklı, yürüyüşü izleyen vatandaşlara da çiçek verdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.