Site Rengi

DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Anadolu Üniversitesi’nde ‘Okul Öncesi Eğitim Konuşmaları’ etkinliği

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi “2018 Okul Öncesi Eğitim Konuşmaları” etkinliğine ev sahipliği yaptı.  
Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği-OMEP Türkiye Milli Komitesi ve Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik Kongre Merkezi Salon Anadolu’da düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Doç. Dr. Serap Erdoğan, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği Başkanı ve OMEP Onursal Üyesi Prof. Dr. Nurper Ülküer, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal, çok sayıda panelist, farklı şehirlerden öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

“Derneğimiz hem uluslararası hem de Türkiye’de çalışmalar yapıyor” 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Doç. Dr. Serap Erdoğan çalışmaya büyük bir heyecanla başladıklarını ifade ederek, “Derneğimiz 10 Şubat 1967 yılında kuruldu. Yani bu sene 52’nci yılımızı kutluyoruz. Neredeyse yarım yüzyıllık bir derneğimiz var. Türkiye’de kamu yararına çalışan dernekler az sayıdadır. Ama biz kamu yararına çalışan bir derneğiz. Ben ve ekibim iki yıldır dernek adına çalışmaktayız. Derneğimiz uluslararası boyutta çalışan, hem Türkiye’de erken çocukluk eğitimi okul öncesi çalışmalarını destekleyen aynı zamanda uluslararası anlamda erken çocukluk eğitiminin Türkiye’de nasıl olduğunu aktaran ve anlatan bir dernektir. Bugün burada yaptığımız çalışma, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi işbirliğiyle yaptığımız bir çalışmadır. Ben Doç. Dr. Mehmet Topal hocamıza da çok teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onların sayesinde buralara kadar çalışmalarımız gelmiş bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Çok samimi bir genelge gerçekleşti” 
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği Başkanı ve OMEP Onursal Üyesi Prof. Dr. Nurper Ülküer, “Derneğimiz ve Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin artık daha yakın çalışmasını düşünüyorum. Ben artık okul öncesi eğitimden, erken çocukluğa geçişi yapmamızın zamanını geldiğini düşünüyorum. Bunu zaten dernekte de tekrar görüyoruz. Neden okul öncesi eğitim değil de erken çocukluk diye bir soruyu tekrar kendimize soralım. Okul öncesi eğitim nedir diye sorduğumuz zaman karşımıza değişik farklı cevaplar çıkıyor. Artık 0-3 yaş giderek daha önemli bir hale geldi. 0-3 yaş grubunda her annenin eğitimi ihtiyacı vardır. Hatta şöyle diyebiliriz. Bırakın kırsal kesimdeki anneleri, mühendis olan bir annenin bile bu eğitime ihtiyacı vardır” şeklinde konuşarak Anadolu Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu ve daha önce hiç bu kadar güzel ve samimi bir genelge görmediğini belirtti. 

“Derneklerimizi her zaman destek vereceğiz” 
Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal ise, bu nitelikte çalışmanın paydaşı olmaktan ve ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği üyeleri atölye çalışmaları ile merkezimize her zaman renk katıyorlar. Biz derneklerimize destek vermeye her zaman devam edeceğiz. Misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyerek iyi ve verimli bir çalışma diliyorum” diye belirtti. 
Ayrıca etkinlikte, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay da, “21’inci Yüzyılın İnsanını Yetiştirmek”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Çağlayan Dinçer “Okul Öncesi Eğitim Objektifinden Görünenler”, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rengin Zembat “Öğretmen Olmak”, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşare Arnas Aktaş “Oyun, Öğrenme ve Öğrenme Çevresi Olarak Okullar”, Prof. Dr. Necate Baykoç “Üstün Yetenekli Çocukların Gelişimleri ve Eğitimleri”, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Metin “Üstün Yetenekli Çocuklar İçin Erken Müdahale Gerekir mi?” başlıklı konuşmalarını sunarak katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.