Site Rengi

DOLAR 32,4961
EURO 34,8228
ALTIN 2.489,06
BIST 9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Anadolu Üniversitesi’nden Dünyada Bir İlk

Anadolu Üniversitesi’nden Dünyada Bir İlk
12.05.2020
A+
A-

Açık ve uzaktan eğitimdeki tecrübesi 50 yıla ulaşan Anadolu Üniversitesi, dünyada ilk olarak nitelendirilen bir uygulamaya imza attı.
Toplum sağlığını korumak adına 1 milyona yakın öğrencinin gireceği Açıköğretim Sistemi Bahar Dönemi ara sınavlarını online olarak gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi, bu süreçte birçok plan hazırlayarak başarılı bir şekilde devreye soktu. Evinde gerekli teknolojik imkân bulunmayan öğrenciler için steril hâle getirilen Açıköğretim bürolarına gidemeyecek 65 yaş üstü ve engelli öğrencileri de düşünen Üniversite yönetimi, bu kişilerin evlerine personel göndererek sınavlarını güven içerisinde gerçekleştirmelerini sağladı.

Anadolu Üniversitesi 2 bin 623 öğrenci için özel çalışmalar yürürlüğe koydu
Türkiye’nin en büyük çevrimiçi sınav organizasyonunu düzenleme görevini üstlenen Anadolu Üniversitesi, 1 milyonu aşkın öğrenciye, dilediği zaman dilediği dersten, kişiye özgü olarak hazırlanan soru setleriyle sınav yapılabilen bir platform oluşturdu. Öğrencilerin büyük çoğunluğu bu platform üzerinden sınava girdiğini belirten Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı: “İnternet tabanlı bir cihazı kullanmakta güçlük çeken ya da teknik olanağı olmayan 65 yaş üstü ve engelli öğrenciler için Anadolu Üniversitesi ekipleri görev başındaydı. 20 gün boyunca ülke genelinde bu öğrencilerin evlerine ulaşarak sınavlara girmelerine yardımcı olan ekipler, olası mağduriyetlerin de önüne geçti” dedi.

Refakat edilmesi gereken engelli veya kronik hasta 2 bin 623 öğrenci için özel çalışmalarını yürürlüğe koyan Anadolu Üniversitesi, 200’ün üzerinde öğrenciyi bu çalışmalar neticesinde evlerinden sınava tabi tuttu. Buna ek olarak, 15 kişi de Anadolu Üniversitesi tarafından sağlanan Arapça dil desteği hizmetinden faydalanarak öğrencisi olduğu bölümün sınavlarına girdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.