Site Rengi

DOLAR 32,4205
EURO 34,7774
ALTIN 2.479,07
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Anadolu Üniversitesi’nden Polis Akademisi’ne Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve beraberindeki heyet, Polis Akademisi Başkanlığını ziyaret etti. 28 Mayıs Salı günü Ankara’da Anıttepe Yerleşkesi’nde Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın makamında gerçekleştirilen ilk ziyarette, iki kurum arasında ileride gerçekleştirilebilecek iş birlikleri konuşuldu. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Prof. Dr. Çolak, hain darbe kalkışmasının devletin bütün kurumlarında olduğu gibi Polis Teşkilatında da derin yaralar açtığına dikkat çekerek, teşkilatta yapılan temizliğin ardından ortaya çıkan boşluğun Akademinin özverili çalışmasıyla üç sene içinde önemli ölçüde doldurulduğunu belirtti. Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Akdeminin hızlı refleks gösterdiğini ve başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade ederek, bunun katı bürokrasinin sivilleşmesi ve teşkilatın kapılarının vatan millet sevgisini önceliği haline getirmiş herkese açılmasıyla mümkün olduğuna dikkat çekti. Çolak; “Bu zorlu süreçte yanımızda olan ve o dönemde Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini üstlenmiş olan Anadolu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve ekibine de verdikleri destek ve bugünkü ziyaretleri için teşekkür ederim” dedi.

Polisin ve Polis Teşkilatının devlet yapılanması içinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, “Polis her kapıyı açabilecek yetki ve etkinliğe sahiptir. Sahip olduğu bu güç nedeniyle devlet kademelerinde etkin olmak isteyen bütün art niyetli kesimlerin hedefindedir. Bu nedenle Polis Teşkilatı vatanın ve milletin menfaatlerini her şeyin önüne koyarak, herkese eşit mesafede durarak çalışmak durumdadır” dedi. Rektör Çomaklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu Üniversitesi olarak devletin hızla yeniden yapılandığı bu süreçte güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu her yerde olanaklarımız ve becerilerimiz imkân verdiği ölçüde destek vereceğiz.”.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, Genel Sekreter Ersin Eroğlu, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Tosunoğlu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başer, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Haluk Birsen, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Funda Erzurum, Dr. Öğretim Üyesi Deniz Turan ve Mehmet Uğurlu katıldı.

Heyet, ardından Polis Akademisi Gölbaşı yerleşkesinde yer alan Polis Amirleri Eğitim Merkezini ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bombalanarak şehitler veren Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanlığını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.