Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

”Anadolu’nun Közleri” seyirciyle buluştu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi bünyesindeki Anadolu'nun Közleri Halk Dansları Topluluğu'nun düzenlediği 'Anadolu'nun Közleri' adlı halk dansları gösterisi Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirildi. 
Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşcı, topluluk ile ilgili verdiği bilgilerde, “Pek çok koromuz bulunmakta. İki yıldır çalışan Anadolu'nun Közleri ekibi bu yıl ilk defa gösterimini yapıyor. Anadolu'nun Közleri ismini vermemizin sebebi yaşlarının 27 ile 67 arasında değişmesinden kaynaklı. Her kademeden insanın bulunduğu bu ekip çok çeşitliliği göstermektedir. Bu ekibi çok önemsememin nedeni Anadolu'nun zenginliklerini göstermek ve küçükken heves edip fakat bir türlü gerçekleştiremeyen insanlara fırsat sunmaktır. Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi'ndeki Anadolu'nun Közleri ekibini bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Burada olmaktan çok mutlu oluyorlar. Hiçbiri profesyonel dansçı olmamasına rağmen kendi aralarında çok uyumlular. Anadolu'da çok güzel türkülerin olduğunu, çok güzel dansların edildiğini düşünüyorum. Bu dansların herkes tarafından bilinmesini sağlamak ve yaymak için elimden gelen her şeyi yapmaktayım ve bu görevi üstlenmiş durumdayım diğer birimlerimizle birlikte. Burada çalışan, emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Bu yılki ilk halk dansları gösterisi olan topluluk sırasıyla Diyarbakır, Karadeniz (Kadın), Karadeniz (Erkek), Eskişehir, Seymen, Kıskanç, Müzik, Zeybek oyunları sergiledi. Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşcı yönetiminde, dans yönetmeni Okt. Mehmet Bektaş Tuncer, müzik yönetmeni Öğr. Gör. Erdal Uludağ, solistler Öğr. Gör. Pelin Altıntaş ve Hasan Ali Dolaş, dans-kareografi Ceren Palsü, Saliha Uluyol, Pınar Çatalyürek, Mustafa Uluyol, orkestra İsmail Koçak (Zurna), Veysel Kınık (Klarnet), İsmail Menekşe (Ritm), Taner Lekesizgöz (Keman), Cem Çelebi (Ritm), Uğur Ünlü (Bağlama) ile birlikte yer aldıkları halk dansları gösterimi izleyicilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.