Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Adayı Hasbioğlu: “Sen ben yok, biz varız”

15.08.2019
A+
A-

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Hasbioğlu, “Emanetin ehline teslim edilmesi için oda başkan adayları olarak “Sen Ben Yok, Biz Varız” deyip, hep birlikte el ele gönül gönüle esnafımıza hizmet etmek, mesleğimize sahip çıkmak için bir araya geldik” dedi.
2018 yılında yapılacak olağan genel kurulunda yeni bir yönetim anlayışıyla Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını koyan Mehmet Hasbioğlu, açıklamalarda bulundu. Hasbioğlu, Ankara’nın yerel yönetim anlayışında meydana gelen değişikliği taksici esnafı adına önemli bir fırsat olarak gördüğünü belirterek, “Ankara’mızın daha adaletli, daha modern ve yenilikçi hizmetlere kavuşacağı umudundayız. Yeni dönemde esnaf odaları da baskı ve tehditle değil, bilgiyle, sevgiyle ve adaletle hizmetlerini üretmelidirler. Hizmet kriteri eskiden olduğu gibi yerel yöneticilere olan kişisel yakınlıklarla değil, gerçek ihtiyaç analizi yapılmış, kente ve kentliye marka değerler katacak projeler olmalıdır. Kent yönetiminde Esnaf Odaları ve STK’lar artık çözüm ortağı olarak, nüfuz alanlarının talep ve önerilerini doğru projelendirerek taşın altına ellerini koymalıdırlar. Ankara hepimizin” ifadelerini kullandı.

“Çalışan taksici, terleyen taksici, aidatı ödeyen taksici karar verici onlar oldu”
“Son yıllarda, gerçek mesleği dolmuşçuluk ve galericilik olan bazı esnaf arkadaşlar çeşitli manipülasyonlarla oda yönetimimizde söz sahibi oldu” diyen Hasbioğlu, şunları kaydetti:
“Sektörün sorunlarına kalıcı çözümler üretemediler. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odamızın yöneticileri, sektörümüzle ilgili bir takım hizmetlerde ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket etti. Adalet ve güven duygusu zedelendi. Şeffaf olmadılar, hukuka uymadılar, emanete sahip çıkmadılar. Esnafın sosyal ve ekonomik gücünü her geçen gün zayıflattılar. Bu olumsuzlukların temel sebebi, yönetim adına yetki alanların taksici esnafı olmayıp dolmuşçu ve galerici olmalarıdır. Gecesini gündüzüne katan gerçek taksici esnafı bunları hak etmiyor. Oysa çalışan taksici, terleyen taksici, aidatı ödeyen taksici karar verici onlar oldu. Özellikle kiralık taksi piyasasının kayıt dışı ve denetimsiz bir şekilde üç beş galericinin tekelinde olması oda seçimlerimizi dışarıdan müdahaleye açık hale getirdi. Denetimsizlik ve kayıt dışılık, güvenlik, asayiş ve trafik konularında, taksicilik mesleğini suistimale açık hale getirdi. Geçimini sadece taksicilikten kazanan bizler bu duruma kayıtsız kalamazdık. Bu sorumluluk bilinciyle Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odamızın, 2018 yılında yapılacak olağan genel kurulunda yeni bir yönetim anlayışıyla göreve talibiz.”

“Sen ben yok, biz varız”
Biz duygusuyla hareket ettiklerinin altını çizen Hasbioğlu, “Emanetin ehline teslim edilmesi için oda başkan adayları olarak Mehmet Hasbioğlu’nun başkanlığında Cengiz Koçak ve Murat Karaçalı “Sen ben yok, biz varız” deyip, hep birlikte el ele gönül gönüle esnafımıza hizmet etmek, mesleğimize sahip çıkmak için bir araya geldik. Devletimizin esnafını bu kadar önemsediği bir zamanda artık taksicide geleceği için akılcı davranmak ve menfaatlerini düşünmek zorundadır. Sektörümüzün tüm sorunlarını biliyoruz ve birlikte çözmeye, birlikte başarmaya kararlıyız. Esnafın demokratik katılımını önemseyerek, sektör maliyetlerini azaltmak ve günlük kazancını artırmak için kafa yoran, sosyal ve ekonomik projeler üreten bir ekip olarak oda yönetimine talibiz. Gerçek taksici vefalıdır, asla yük olmaz yük alır. Ankara’mızın hep birlikte daha güzel hizmetlere kavuşması için hep birlikte çok çalışacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.