Site Rengi

DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Araç Muayene İstasyonu Yanında İşsizlik Nöbeti

15.08.2019
A+
A-

REYSAŞ/TüvTürk Eskişehir Araç Muayene İstasyonu'nda çalışırken Nakliyat-İŞ sendikası üyesi olmaları nedeniyle işveren tarafından işten çıkarılan 15 işçi, Araç Muayene İstasyonu yanındaki nöbetlerini sürdürüyor.
 
İşveren Sendikalaşmaya Karşı
 
İşciler, işyerinde radyant ısıtıcıların yanmaması sebebiyle iş arkadaşlarının işten atılma noktasına gelmesinin onları harekete geçirmeye zorladığını söyledi. İşten çıkarılma ve dava süreci hakkında Ulusal Kanal’a açıklama yapan DİSK Nakliyat-İŞ Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali ÖZÇELİK, “İşveren işçinin sendikalı olmasını istemiyor. İşveren başta Eskişehir olmak üzere bütün istasyonlarda tehdit, sürgün, baskı şeklinde ve mobbing uygulayarak üyelerimizi sendikadan ayrılmaları için zorlamıştır. Bunu kabul etmeyen 15 Eskişehir üyemiz, işçi arkadaşımız 21 Kasım 2018 tarihi itibariyle işten atılmıştır. Bununla ilgili hukuki ve fiili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Sendikalı olmak çalışanların anayasal hakkıdır. Ülkemizde de bu hakların yürürlüğe girmesini bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.
 
Daha Özgür Bir Vatan Mücadeleyle Olur
 
Sendikamızın TüvTürk araç muayene istasyonlarında, Muğla’da 110 gündür devam eden bir direniş var. Şanlıurfa TüvTürk’te bugün direnişin 13. günü. İşverenlerin pervasızca saldırısı var. Buna karşı emekten, işçi sınıfından yana olan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. Birleşerek bu düzeni değiştirebiliriz. İşçi sınıfının daha rahat, daha huzurlu, daha iyi ekonomik koşullarda yaşayabileceği daha özgür bir vatana ulaşabilmek mücadele ile olabilir.
 
Gerekçeler Uydurmaca
 
Haklarına sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Özçelik, “ İşçiler gerekçe gösterilmeden Sivrihisar’a gönderilmek isteniyor. İş yavaşlattığı veya performans düşüklüğü gibi uydurmaca gerekçelerle tazminatsız bir şekilde iş hakları fesih edildi. Bir kısmı da sendikadan istifaya zorlanmıştır. Burası dağ başı değil. Nakliyat-İŞ Sendikası’nın mücadelesini REYSAŞ patronuna öğreteceğiz. Yasal haklarımıza, onurumuza, ekmeğimize sahip çıkacağız.”
 
Krizin Faturası Emekçilere ve Millete Çıkarılamaz
 
Vatan Partisi İl Sekreteri Temel Aras, “Vatan Partisi ve Ulusal Kanal bu günler için var. Türk Milletinin ve emekçi halkın tüm sorunlarında sonuna kadar onların yanındayız. İşçilerin en temel ve anayasal hakkı olan sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkının işveren tarafından engellenmesi ve 15 emekçi kardeşimizin işten çıkarılmasını kınıyoruz. Vatan Partisi, bu dava zaferle sonuçlanıncaya kadar işçi arkadaşlara desteğini sunacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz koşullarında partimizin önceliği emekçilerin mutlak iş güvencesidir. İşlerinin, ekmeklerinin devam etmesidir, üretimin ve hizmetin devam etmesidir. Ancak bu anlamda krizin faturası emekçilere ve millete kesinlikle çıkarılamaz. Biz bu koşullarda mücadelenin zaferle sonuçlanması için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Başarmak ve kazanmak için sonuna kadar mücadele!
 
Özelleştirmeler Fırsat Veriyor
 
Başkan Özçelik ve emekçiler, işletmelerinin geniş çaplı özelleştirmelerden sonra art niyetli işverenlerin kendi aralarında usulsüz ve etik olmayan şekillerde anlaşarak, işten çıkardıkları işçilerin yerine aynı gün Ankara işletmesinden başka işçiler gönderip hukuki boşluklardan faydalandıklarını söyledi.
 
TGB ve Vatan Partisi’nin Rolü Önemli 
 
Nakliyat-İŞ Anadolu Başkanı Özçelik, “Bugün buraya ziyarette bulunan Eskişehir Vatan Partisi İl Örgütü yöneticilerine, Öncü Gençlik’e ve Türkiye Gençlik Birliği’nden gelen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ulusal Kanal’a da bize bu imkanı verdiği için teşekkür ediyoruz.” İfadelerinde bulundu. İşçiler, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırıları dikkatle takip ettiklerini, üniversite yıllarında TGB’nin ve İşçi Partisi’nin(Vatan Partisi) başını çektiği eylemlerde yer aldıklarını söyledi. Emek mücadelesinin vatan mücadelesinden ayrı olmayacağını ifade eden işçiler, bu gibi ziyaretlerin emekçilerin mücadeleleri için önemli olduğunu ekledi.
 
İşimize Tekrar Döneceğiz
 
İşçiler, “İşimizi geri alana kadar, işimizde tekrar sendikalı olarak çalışana kadar mücadele edeceğiz. İşveren hiçbir şekilde sendikayı istemediği için en basit olarak yapabileceği bizleri işten atmak, ama biz hiç geri durmadık. Bu iş yerinde mutlaka sendika olacak ve biz bu işyerinde sendikalı olarak çalışacağız. Biz yine yılmadan işlerimize geri dönene kadar sendikamızın ve bizi destekleyen sivil toplum örgütlerinin destekleriyle işimize tekrar döneceğimize inanıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.