Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Aracın Çarptığı Köpeğe Kısa Sürede Yardım Eli Uzandı

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi ekipleri bu sabah saatlerinde çevre yolu üzerinde bir aracın çarptığı köpeğe kısa süre içerisinde yardım etti.
Duyarlı vatandaştan gelen ihbar üzerine Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi ekipleri dakikalar içerisinde yaralı köpeğe ulaştı. Köpeği bulunduğu yerden alan ekipler müdahale etmek üzere Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi’ne götürdü. Yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yapan ekipler, köpeğin ciddi bir sorununun olmadığını belirtti. Herhangi bir olumsuz duruma karşı yaralı köpeğin 24 saat müşahede altında kalacağını ifade eden yetkililer, sürücülere önemli bir uyarıda da bulundu.

Yetkililer, çevre yolu gibi araçların hızlı gittiği yerlerde sokak hayvanlarının aniden yola çıkabildiklerini ve sürücülerin çarpmaktan başka bir şanslarının olmadığını söyledi. Bu tür yaşanan kazalarda hem başka bir kazaya neden olmamak hem de yaralanan sokak canlılarına anında müdahale edilebilmesi için vatandaşları duyarlı olmalarını ifade eden yetkililer, kısa süre içerisinde yetkililere haber verilmesi gerektiğini belirtti.

Yetkililer, ayrıca, aracıyla hayvana çarpan sürücüler vurmuş oldukları hayvanı bir veteriner kliniğine veya Hayvan Sağlık Merkezine götürmesi durumunda tüm masrafların trafik sigortası tarafından karşıladığını belirtti. Kaza durumunda yapılması gerekenler de, " Yaralanan hayvanın hasar bildirimini en geç 24 saat içerisinde öncelikle sigortaya kabul muayenesini yapan veteriner hekime, ilgili veteriner hekime bildirememesi halinde bölgede Tarsim A.Ş. tarafından yetkilendirilmiş başka bir veteriner hekime ve/veya poliçede kayıt altına alınan veteriner hekimlerden birisine bildirilmesi gerekmektedir. Kazaya sebep olan sürücünün, sigorta şirketine veteriner hekim raporu ve hayvanın yaralandığını gösteren fotoğrafları ulaştırması gerekiyor. Kaza durumunda mutlaka sigorta poliçesi yaptırmış olduğunuz acenta ile görüşüp durum hakkında bilgi alınız" denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.