Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Âşık Veysel Odunpazarı Belediyesi’nde Anıldı!

15.08.2019
A+
A-

"Aldanma cahilin kuru lafına
Kültürsüz insanın külü yalandır
Hükmetse dünyanın her tarafına
Arzusu hedefi yolu yalandır…"

 

Odunpazarı Belediyesi, 21 Mart 1973’de hayatını kaybeden, Türk Halk Ozanı Âşık Veysel’i andı.

 

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Var olanı, yâd ediyoruz” anma programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında Kamboçya’da olduğu için katılamazken, Başkan Kurt’un yerine Başkan Vekili Hüdai Doğu ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.

 

Aşık Veysel türkülerinin seslendirildiği konserin solistliğini Ergün Elibaş yaparken, seslendirme sanatçısı ve oyuncu Mehmet Reşat Bulut, Aşık Veysel’in hayat hikayesini anlattı. Konsere Arda Öz, Azra Alparslan, Ayşe Deniz Aksoy, Ece Nur Duman, Emine Nur Duman, İrem Aydan Öz ve Pınar Lina Önal’ın misafir sanatçı olarak katıldı. Elibaş ve misafir sanatçılar konser sırasında “Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım”, “Beni Hor Görme Gardaşım”, “Çiğdem Der ki Ben Elâyım”, “Havalanma Telli Turnam”, “Dost Dost Diye Hayâlına Yeldiğim”, “Güzelliğin On Par-etmez”, “Saklarım Gözümde Güzelliğini”, “Sen bir Ceylan Olsan Ben Bir Avcı”, “Dünyada Tükenmez Murat Var İmiş”, “Yiğitler Silkinip Ata Binince”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Ben Gidersem Sazım, Sen Kal Dünyaya” gibi unutulmaz Aşık Veysel türküleri seslendirildi.

 

Konser sonrasında konuşma yapan Başkan Vekili Hüdai Doğu, “Değerli sunucumuz Aşık Veysel’in hayatını anlattı. Ben de bir ekleme yapmak istiyorum. Gülizar Ana koyun sağmaya giderken, aniden sancılanır. Orada Veysel’i dünyaya getirir. Göbeğini de kendi eliyle keser. Bir çaputa koyarak köye yayan gider. Türkiye’miz o günlerden bu günlere gelirken böyle meşhur ozanları yetiştirdi. Dünya’dan bir meşhur ozan geçti. Gözleri kapalı, gönlü açık bir ozan geçti. ‘Ben bir insanoğlu sen bir dut dalı, ben babamı sen ustanı unutma’ dedi ve geçti. Saygılarımla” dedi. 21 Mart’ın ayrıca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu belirten Doğu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün başarılı personeli Ulaş’a da teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.