Site Rengi

DOLAR 32,5327
EURO 34,9418
ALTIN 2.435,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Asıl Engel Bizleriz!

15.08.2019
A+
A-

Engelli çocuklar ve aileleri için yapılan oyun parkının amaç dışı kullanılması görenleri hayrete düşürdü. Parkta özellikle tabela ile belirtilen bu önemli uyarının alandakiler tarafından görmezden gelinmesi çevredekilerin tepkilerine yol açtı.

Eskişehir Kent Park Koşu ve Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan ve engelli çocuklar için yapılan oyun parkında engelli çocuklar dışında herkes var. Oldukça kalabalık bir topluluğun oyun oynadığı parkın sadece engelli çocuklar ve ailelerine ayrıldığından habersiz aileler, parkı işgal etti. Çok sayıda oyun alanının bulunduğu Kent Park'ta özellikle o bölgenin işgal edilmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu. Saatlerce çocukları ile oyun oynayan, birşeyler yiyip içen aileler, parkı piknik alanı gibi kullandı. 

Durumu fark eden vatandaşlar ise, engellilere ayrılan hiç bir alanı fark etmediğimizden yakınarak, "Engelliler için yapılan yolları, alanları hep göz ardı ediyoruz. Özellikle otopark ve kaldırımları bilinçsizce işgal ediyoruz. Üstüne üstlük engelli çocuklar için özellikle yapılmış bu parkın amaç dışı kullanımı bizleri çok üzdü" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.