Site Rengi

DOLAR 32,5630
EURO 34,8846
ALTIN 2.431,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Ataç: "Kadınlarımız Bizim İçin Kıymetlidir"

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde Hanımeli Sokağı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Açılışının 2. yıl dönümünde kadınların el emeği ürünlerini sergileyip satabildikleri stantlardan oluşan Hanımeli Sokak’ta gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Ataç’ın ve kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Ataç, etkinlikte stantları gezerek kadınlar ile sohbet etti. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Hepinizin Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Sizlerin bu Hanımeli Sokak’ta olmanız, burasının çehresini tamamen değiştirdi. Belediyemizin sizlere sunduğu bu güzel Hanımeli Sokak, sayenizde daha iyi bir noktaya geldi. Günümüzde kadınlar hiç iyi bir zamandan geçmiyor. Bu kara bulutların dağılması içinse bir devlet politikası gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızı el üstünde tutmamız gerektiğini söylemiş. Liderimizin yıllar önce bunu ifade etmesi, kadınlarımıza ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Kadınımıza birçok Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkını da vermiş. Bu duruma baktığımız da Atatürk’ün ve milletimizin ne kadar medeni olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınların dayanışma içerisinde olması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Ataç, “8 Mart, bir kutlama gününden ziyade bir dayanışma günü olmalıdır. Birbirimizin yanında sıkı durmamız gerekiyor. Şiddet ve her türlü çirkin olaya karşı yan yana olmamız lazım. Ama hepsinden önce bu konuda bir devlet politikası olması lazım… Devlet bunlara gereken en ağır cezayı vermeli, kadınlarımız bizim için çok kıymetli, çocuklarımız çok kıymetli. Burada bize destek veren, bir arada olduğumuz tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum, gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu ise konuşmasında, “365 gün yaptığımız mücadelemizin, 1 günlük kutlamasını gerçekleştiriyoruz. Kadınlara yönelik cinsel taciz istemiyoruz, tecavüz istemiyoruz, kız çocuklarımızın rızasız biçimde evlendirilmesini istemiyoruz. Eşit hak ve özgürlüklerden yararlanmak istiyoruz. Biz bu mücadeleyi hep birlikte vermeye devam ediyoruz. Hepinize mutlu bir 8 Mart diliyorum” dedi.

Eskişehir Kadın Emeğini Değerlendirme ve Destekleme Derneği (ESKEDDER) Başkanı İlknur Kahvecioğlu da etkinlikte bir konuşma yaparak, “Öncelikle derneğim adına Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum. Bize bu kadar güzel bir sokağı hediye ettiği için, kadınlarımızı sosyalleşme anlamında burada topladığı için çok memnunuz, bizim için çok büyük bir nimet. Buradan yararlanan tüm hanımlar adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hanımeli Sokak’ta stant açarak el emeğini kazanca dönüştüren kadınlar tarafından yapılan çiçek ve kravat Başkan Ataç’a hediye edildi. Etkinlik çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.