Site Rengi

DOLAR 32,5897
EURO 34,8153
ALTIN 2.422,67
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Ataç’ın mahalle ziyaretleri sürüyor

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirli vatandaşların daveti ile hemşehrileriyle buluştu. Çeşitli mahallelerdeki kahvehanelerde gerçekleşen toplantılarda vatandaşlar Başkan Ataç’a sorunlarını anlatma fırsatı buldu.
Son olarak Taşköprü Kıraathanesi’nde şehir meseleleri hakkında vatandaşlarla sohbet eden Ataç, daha sonra Çamlıca Mahallesi, Birlik Caddesi’nde faaliyet gösteren ES ES Kıraathanesi’ni, ardından Seyyid Kemal Sultan Kültür Derneği Lokali’ni ziyaret etti.
“Kömürlü termik santrale geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız”
Başkan Ataç, Seyyid Kemal Sultan Kültür Derneği’nin Lokali’nde Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili yöneltilen soru üzerine açıklamalarda bulundu. Söz konusu tesisin, Eskişehir için büyük bir tehdit olduğuna dikkat çeken Başkan Ataç, “Eskişehir’e yapılmak istenen bu tesis, yüzyıllardır Türkiye’nin tarım ambarı olan Alpu Ovası’nı katletmek anlamına geliyor. Bu tesis o noktaya inşa edilirse toprağımız kirlenecek, tarım yapılamaz hale gelecek. Havamız, suyumuz, toprağımız kirlenecek. Kanser vakalarında çok büyük artış yaşanacak. Hep birlikte bu kömürlü termik santrale geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız. Bu tepkiyi geleceğimiz, çocuklarımız hatta torunlarımız için vermeliyiz. Eskişehir’imiz ülke genelinde havası en temiz şehirler arasında yer alıyor. Bu güzelliğe sahip çıkmamız lazım. Biz belediye olarak enerji konusunda güneşten yararlanıyoruz. Belediye binamızın üzerine koyduğumuz paneller ile elektrik üretiyoruz. Böyle temiz ve zararsız bir yöntem varken şehrimizi, havamızı, toprağımızı, suyumuzu, sağlığımızı tehlikeye atalım? Biz bu işin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız, tüm Eskişehir halkı da eminim zararları saymakla bitmeyecek bu projeye geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.