Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Atık Pil Şampiyonları Ödüllendirildi

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (Tap) işbirliğinde düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında birincilik elde eden Ülkü İlkokulu öğrencileri ödüllendirildi.  
Tepebaşı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP ile birlikte ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Tepebaşı Belediyesi ve TAP Derneği işbirliği ile her yıl düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasına 2018 yılında Tepebaşı bölgesinden 65 ilk ve ortaöğretim okulu katılırken 9 bin 454 kilo atık pil toplandı. Atık pillerin 3 bin 920 kilosu Ülkü İlkokulu’nun katkılarıyla toplanırken, birincilik ödülü Çevre Şenliği’nde takdim edildi. 
Ayrıca TAP Derneği de Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın makamında gerçekleşen buluşmada, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için Ülkü İlkokulu’na bir adet tablet hediye etti. Burada konuşan Başkan Ataç, “Öğrencilerimizin çevre konusunda duyarlılık göstermesi mutluluk verici. Geri dönüşüm bilincinin çocuklarımız arasında yaygınlaştığını görmek ise çok önemli. Ülkü İlkokulu’nun öğrenci, öğretmen ve velilerini kutluyor, TAP’a da yaptığımız bu güzel işbirliği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar ise “Atık pil toplama konusunda gösterdiği örnek duyarlılık için Ülkü İlkokulu’na ve olumlu işbirliği için Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin zaten çevreye karşı duyarlı bir yerel yönetim olduğunu biliyoruz. Tepebaşı halkı da düzenlediğimiz yarışmaya öğrenciler aracılığı ile ilgisini göstererek Türkiye’ye örnek oldu. Derneğimiz ve Tepebaşı Belediyesi’nin bu olumlu işbirliği ile atık pil konusundaki farkındalığı artırdığımızı düşünüyoruz” dedi. 

Buluşma, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.