Site Rengi

DOLAR 32,4297
EURO 34,4575
ALTIN 2.489,12
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Avrupa Eskişehir Kirazı Tüketiyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yaklaşık 40 gün sürecek kiraz hasadında sona gelindi. 
İklimi ve yükseltisi nedeniyle ihracata yönelik yüksek kaliteli kiraz üretimi ile tanınmaya başlayan ilçede, mevsimsel gelişmeler sebebiyle hasat dönemi bu yıl erken başladı. Marka olma yolunda hızla ilerleyen ve uluslararası pazarda aranan bir ürün olan Mihalıççık kirazının Avrupa ülkelerine ihracatın tüm hızıyla devam ettiği bildirildi. İlçede yetiştirilen kirazların İyi Tarım Ürünü Sertifikası’na sahip ve tamamı ihraç edilen ürünlerin, bu yıl ihracatının 3 bin ton olması ve yaklaşık 25 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Aynı zamanda ilçedeki istihdama önemli katkı sunan kirazın, hasat döneminde günde 2 bin işçi çalışacak. 
İlçeyi ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Alkan ve beraberindeki heyet, üreticilerle bir araya gelerek ihracatçı firma yetkililerinden bilgi aldı. İl Müdürü Erkan Alkan yaptığı açıklamada, İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Bakanlığa sunulan “Boş Tarlalarda Meyve Bereketi” projesi kapsamında Mihalıççık ilçemizde kiraz üretiminin teşvik edilerek üretimin 20 bin tona ve ihracat gelirinin 150 milyon dolara çıkarılmasının hedeflediğini söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.