Site Rengi

DOLAR 32,5696
EURO 34,9577
ALTIN 2.423,62
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Ayakta Alkışladığımız Kadınlar…

15.08.2019
A+
A-

Mavi Radyo Haber Ötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü, başarılı ve zirveyi tırmanarak çıkan kadınlara destek olmaya devam ediyor. 
Mesleğinde, işinde, kültürel ve sosyal çevresinde parmakla gösterilecek kadın o kadar çok ki. Ülke ekonomisinin düzelmesi ve emeğin ekonomiye geri dönüşü ancak ve ancak emekçi kadınların emeklerinin ekonomiye aile bütçesine geri dönüşümüyle sağlanacaktır. 
İşte bugün biz yine başarılı yüreğini emeğiyle birleştiren kadınlarla sohbetteydik. İki başarılı kadın iki yürekli kadın, iki emekçi kadın ve sohbet ettiğimiz mekânın sahibi yine başarılı ve emekçi bir kadın Hande kızım…
 

Öncelikle sizleri taniyabilirmiyiz? 
 

Kamile Daşkıran 1980 Bursa doğumluyum Eskişehirliyim. Bir kızım var. Evliyim. Dumlupınar Üniversitesi seramik mezunuyum. 6 yıl Yurtbay Seramikte çalıştım.

Jülide Güvenler 1974 Ödemiş doğumluyum, bir kızım ve bir oğlum var. Gazi Üniversitesi seramik mezunuyum. 3 yıl Toprak seramikte çalıştım. Kızımın doğumuyla işi bıraktım.

Nasıl tanıştınız birlikteliğimiz nasıl oluştu?

Çocuklarımızın anasınıfında tanıştık. Birlikte zaman geçiren arkadaşlardık. Bu zamanlarımızı değerlendirmek istedik. Neler yapabiliriz onların araştırmasına girdik. Ben katılmış olduğum sergide bu takıları gördüm ve yapımıyla ilgili bilgiler aldım. Sonra kurslarının olğunu öğrendik ve gitmeye karar verdik.

Peki sonrası?

Şu anda miyuki boncuk, kum boncuk, doğal taş, deri ve çeşitli aparatlar kullanarak küpe, kolye, yüzük, halhal, bileklik, tesbih ve bir çok takı ürünü yapmaktayız. Sipariş üzerine kişiye özel takılar da yapmaktayız.
Yaklaşık iki yıldır  bu işi yapıyoruz.
Hem boş vakitlerimizi değerlendirmek, hem birşeyler üretebilmek, hemde yeni çevre ve arkadaşlar edinemek en baştaki amacımızdı.
Arkadaş toplantılarında, sergilerde ya da arkadaşlarımızın tavsiyeleriyle satış yapıyoruz.

Bu ürünleri emek emek işliyorsunuz peki bu güzel ürünlerin maddi geri dönüşümü nasıl?

Bu ürünleri satabileceğimiz yeterli alanların olmayışı. Varsa da sıra beklemek zorun da oluşumuz bizim için büyük bir sıkıntı. Büyük şehirlerde yapılan birçok festivaller ve etkinlikler var. Ama biz kendi şehrimizde bu tür etkinliklerin olmayışından şikayetçiyiz. Bu konuda yapılabilecek her türlü faaliyetin her zaman destekçisiyiz.Kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesi gerektiğini ve mutlaka kendilerini iyi hissedecekleri bir çok iş yapabileceklerini biliyoruz. Yapmak istedikleri varsa denemekten korkmasınlar.

Mutlaka hedeflerini büyük neler yapmayı hedefliyorsunuz?

Bir atölye açmak ve bu konuda markalaşmak istiyoruz. Ürünlerimizi daha çok kişiye ulaştırmak ve hedeflerimizi daha da büyütmek istiyoruz.

Azim, çalışmak emek her kadında olan en güzel değerlerden birkaçı sadece. Hadi kadınlar cesaretimizi toplayalım hedeflerimiz için yola çıkalım. Biliriz ki en zorlu ve uzun yol bir adım atarak başlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.