Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Azmin Zaferi

15.08.2019
A+
A-

Emekli ebe ve anestezi teknisyeni 51 yaşındaki anne Ayten Ersoy kadınların, azmedince neler yapabileceğinin örneği oldu.
Emekli olduktan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için üniversite sınavlarına giren Ayten Ersoy, hayalini kurduğu bölümü kazandı. Ersoy üniversite macerasını Mavi Radyo Haberötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü'yle paylaştı. Ayten Ersoy, şöyle konuştu:
 

"2009 da çok severek yaptığım mesleğimden emekli oldum. Ebelik okudum. Bu arada anestezi teknisyenliği eğitimi aldım. Çalışma hayatıma devam ederken hep sanatla iç içe oldum. Belediyelerin hiçbir kursunu kaçırmadım. Ulusal, uluslararası kişisel ve karma sergilere katıldım. Sanat her zaman benim hayatımın tam ortasında oldu. Çünkü ailede sanatla uğraşan çok fazla insan vardı. Herhalde genlerden de gelen bir şey. Başta kardeşim… Sırtımı yaslandığım anam hep sağ yanımda oldu. O olmasa hiçbir şey yapamazdım. Çocuklarımı büyüttü. Ben de kendime ve sevdiklerime hayallerime zaman ayırabildim. Felsefem şuydu: “Rabbim yatana bir şey vermez, koşturana verir. Doğru oldum, ‘helal gelsin’ dedim. Doğru dostlarla karşılaştım. Bunlardan birisi de sensin. "

“Bölüm 1.si olmak gurur verici”
Ebelik anestezi teknisyenliği görevine devam ederken Sosyoloji Bölümünü de bitiren Ayten Ersoy, daha sonraki üniversite hayatını şöyle anlattı:

"Ebelik ve anestezi teknisyenliği görevimi yaparken sosyoloji bölümünü bitirdim. 2009’da emekli olmaya karar verdim. Ve hayallerimin peşinde koşmak için üniversite sınavlarına girsim. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü kazanınca sanki tekrar doğdum. Aynı zamanda çift dal yapmak için resim bölümüne de devam ettim.

En zor günlerimde sanat bana ilaç oldu. Annemin ölümünü sanatla atlattım. Hiç yılmadım, hiç sanatın peşini bırakmadım. Tabiiki de o da benim. İlk kişisel sergimi açtığımda sergiye gelenlerde şöyle bir kanı vardı: Emekli olmuş çaya, çorbaya gideceğine resim yapmış. Ama amacım o değildi. Akademik olarak yaptığım sanatla insanlara bir şeyler sunabilmekti. Seramikte 3 boyutla karşılaştım. Bambaşka bir dünya, ucu bucağı yok. Anadolu’dan besleniyorum. Türkluğümle hep gurur duydum. Eserlerimde temam: Türklüğüm ve Anadolu medeniyetlerini işlemek."

Bölüm 1.si olmanın kendisi için bütük onur gurur ve mutluluk olduğunu belirten Ayten Ersoy, oklu 2.si olmakla da ayrı bir gurur yaşadığını söyledi. Ersoy, kadınların azmettikten sonra her şeyi başarabileceklerini de söyleyerek: “Oturana Allah bir şey sunmaz, yürümek hatta koşmak gerek!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.