Site Rengi

DOLAR 32,3484
EURO 35,0098
ALTIN 2.329,81
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Babasına Kıyamadı, Taksici Oldu |VİDEO HABER|

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de babasına yardım etmek için bir yıldır 'Sarı Şekerim' ismini verdiği otomobiliyle taksicilik yapan 22 yaşındaki Figen Altuğ, kendine güvenen bütün kadınların trafiğe çıkarak erkeklere taksiciliğin sadece erkek işi olmadığını göstermeleri gerektiğini söyledi. 
Çoğu meslekte olduğu gibi taksicilik mesleği de erkeklerin ağırlıklı olarak çalıştığı bir sektör. Taksi kullanımında ezber bozan kadınların sayısı ise gün geçtikçe artıyor. Eskişehir’de 22 yaşında ki Figen Altuğ da 'Sarı Şekerim' ismini verdiği taksisi ile babasına yardım etmek için direksiyon sallıyor. Konuyla ilgili Figen Altuğ, taksiciliğin zor olduğunu belirtirken, sadece erkeklere has bir meslek olmadığını vurguladı. Altuğ, "Bir yıldır taksicilik yapıyorum. Babama yardım amaçlı olarak yanına gidiyorum. Destek oluyorum. Bazen hasta oluyor, şoför bulamıyoruz. O zaman babamın yanına gidiyorum. Zor bir meslek, ama yapmak isteyen herkes yapabilir bu mesleği. Kendine güvenen trafiğe çıkıp, erkeklere sadece erkek işi olmadığını gösterebilir. Ben gencim. Bazen fazla tepki alıyorum. ‘Sen nasıl çıkıyorsun? Nasıl böyle rahatsın?’ gibi tepkiler oluyor, ama takmıyorum" diye konuştu. 
Kadınlar Günü’nün sadece bir günle sınırlandırılmaması gerektiğini aktaran Altuğ, "Her bayan ayaklarının üzerinde dursun. Yani erkeğin eline bakmak olmasın. Çalışsınlar. Kendilerini bir şekilde herkese kanıtlasınlar. Kadınlar Günü 1 gün ile sınırlandırılmamalı. Kadınlar daha çok el üstünde tutulmalı" dedi.

"Kızımı trafikte taksi ile görenler ilk başta şaşırıyorlar ama sonra alışıyorlar" 
Son olarak Figen’in babası Yüksel Altuğ ise kızının yanında olduğunu ifade ederek, "Taksiciliği kayınpederim yapıyordu. Bize ondan geldi. Ben de alıştım. Şimdi kızım da meraklı. Bayanların taksicilik yapmaları, bu işe el atmaları olabilir. Kızım taksiye bakımda aksesuar olarak daha hassas. Bu durum benim de hoşuma gidiyor. Kızımı trafikte taksi ile görenler ilk başta şaşırıyorlar, ama sonra alışıyorlar" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.